[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (42)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
helio好似係大腿傷 不過完場果陣行得幾正常
基藍馬
咁不如補選陳七打中堅
聽日港隊開操
印返件基奧雲尼先
遲啲港隊會唔會出作客衫
除咗支那隊之外另外兩隊好似冇撞色?
南韓紅色
其實費蘭度去踢中甲應該都冇問題
好好笑 頭先尾段有個罰球 羅境曦嗌兩個人牆 嗌極都係得一個 到臨開佢嗌多次「要多個!」都係冇人理佢
好似兩季前見佢話轉打中堅
點解之後又變返打前鋒
球隊戰畢今仗後,要待明年元旦才有賽事,Ricky透露今場將精銳盡出:「我諗唔需要輪換,因為我哋踢完今場短期內都冇比賽,所以會用晒啲主力。至於嗰3個年輕球員限額,由於年輕球員喺超聯少參與,所以睇吓邊個狀態好啲就決定出邊個。備戰方面,一班助教都落咗好多功夫,希望我哋今場可以踢出水準!」人腳方面,冠忠南區中堅列文刑滿復出,為球隊增添爭勝本錢!
暫居B組次席的佳聯元朗,上仗於聯賽戰至補時階段遭標準流浪以4比4逼和,隊長兼助教法比奥(Fabio)強調球隊要加強防守︰「我認為球隊喺進攻方面有好大嘅進步,但同時亦缺乏防守意識,如果防守方面唔改善,就無可能贏到波。」
「Fabio」亦希望球員今仗能贏波,來仗聯賽對愉園前回復信心︰「今次對我哋嚟講,係一個好好嘅考驗,相比其他球隊,南區攻門次數比較少,但佢哋嘅前線球員埋門好有效率,所以我哋唔止90分鐘內要保持集中,完場鳴笛前一刻都唔能夠鬆懈,今季經常都喺完場前失守導致輸波或和波,因此要特別留意。」傷兵方面,佳聯元朗有基斯、羅振庭及鄭璟昊倦勤。
Ricky 起碼贏咗3分1 羅振庭傷咗對721隊影響好大 佢啲斬波有水準
oh 係喎 重演上季對凱景嗰場 都係保持行車距離好啲
遙望陳晉一首場

https://www.facebook.com/394422737419738/videos/1961751207193707/

(保羅外借迴避只限港超聯?)

之後U23、U18、港隊,再返到新一季都係以左閘為主了
由左翼踢到左閘
仲唔係全能到仆街
丹尼五黃
今日唔傷都要停賽

羅梓已過U22,又費事去釜山前有咩冬瓜豆腐啦
始終麥撚出佢嘅機會點都大過菊同龍

如果唐文替工左閘,右閘只能賓紀文(因為畢頓上咗前呀嘛)
賓紀文+霍斌仁簡直係災難級表現,上次又係喺元朗咁出咪大敗5:1囉

所以都係有經驗嘅一仔嚟啦

一定要講咩蝴蝶效應嘅話,就係丹尼冇得出,導致巴拉克都冇得出了
當日正選十一人,有五個已離隊,一個外借

中村外借完會唔會返傑志?
賓紀文明顯唔慣打防守
佢前途唔樂觀
老屎忽踢波唔洗你教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞