偽黃店的弄假成真

261 回覆
2180 Like 17 Dislike
push
警世pin pls
支持

By the way, 借宣傳一下個APP

香港地投票 - 黎投票啦!
https://lih.kg/1758886
觀念正確
嚟緊全球經濟下行
建立黃色經濟圈就等於香港本地經濟既救生圈,越大救到既自己人越多,所以我唔介意偽黃幫手整大啲。
係隔離post講咗一次,呢度只係做剪貼(老人家只係識剪貼,包容包容)

入場門檻︰每個月捐比星火同612各$1000,將入數紙貼出門口或者當眼位置。又實際、又易認。真好扮好,都叫做幫到被捕嘅手足。扮嘢都算叫做交足戲。我又唔係好信佢呢頭扮黃,嗰頭又自爆係藍,係咪玩自己呀?肯捐錢嘅,咪由得佢玩囉。
至於連儂牆、派水、......等等,只適宜由老闆自決做定唔做,因為唔係間間舖頭都適合做大家想要嘅嘢。做得多吸引到多D客嘅話,點會唔做?問題只係做唔做到。
道德感高D嘅,又或者怕比人呃嘅,咪查清楚老闆連條底褲都係黃嘅至入去幫襯囉(查唔查到係另一件事)。其實現階段無須所有人都有同一標準,「民主與自由」歌仔都係咁唱啦。
燒山講得啱。扮佐你無得唔扮

其實係
同埋籃絲好多都係因為無正常獲得多方面資訊而成。如果成堆黃絲客日日係咁講,可能直情令佢變真黃都唔定。
就算退一步無咁理想, 反正令到個市場覺得支持籃尸會有問題既呢個氣氛出現對我地黎講已經有著數。
冇錯 門檻不能太高 太清高可能會變成日本赤軍
係喎 推
黃店價值應該在於 為社會帶黎咩既好 有前途未來
而唔係閪走d 客

播有線 now 新聞洗番佢地 中立事實仲好

黃到金既行為留俾老闆/適時先做
分多幾級咪得, 淺黃, 深黃, 金黃
多謝幫推
假設: 龍門老細原來係深藍!!呃撚晒全世界

但佢一直扮黃,成間舖頭塞晒黃客,又做埋收衫畀手足,藍絲都入晒腦e 間係黃嘢,甚至出手裝修佢,佢仲點洗底做返藍?或者想食晒兩家茶禮?邊有咁著數
香港仔最叻就係騎牆食2邊,但做到又有幾多?你可以做到深黃變深藍,你養果班熟客唔會跟你變色ga ma
黃嘅又唔去,藍嘅本身已經少消費,資訊又唔流通,你捱得到變完藍仲吸得返藍客路當你贏
正解
佢一現形
咪學老解
後果自負
係好有道理!!
多謝幫推,唔係要分真黃偽黃
與其花精力捉鬼,不如做大個黃圈,等啲偽黃都返唔到轉頭
我話之你賺完拎啲錢捐畀何妖 民賤聯
到個圈夠大,果堆垃圾都變晒弱勢社群
我惟一擔心既係如果supplier 係藍屍既話就無得搞
係! 現階段係要趁大浪冚埋嚟之前做大個山頭,大浪一到藍店收皮,剩低黃圈就是勝利!到時偽黃變藍都無市場
上游下游好難影響,同埋每一行都有老屎忽
除非靠果一行工會做嘢,所以如果每一行有黃色工會(如飲食業踢撚走張宇人,換班飲食業手足上場)
咁就帶到風氣
有良心既會自動歸邊,無良心既咪用$$$迫佢歸邊
商人從來唔會,亦唔應該同錢作對
播佛偈
就算係扮黃都係民意
你估真係咁多真心藍咩
又係你條五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞