偽黃店的弄假成真

261 回覆
2180 Like 17 Dislike
好多人擔心偽黃店越來越多去食人血饅頭
我又唔係咁諗
黃色經濟圈係一個理想,亦可以形成一股風氣
對老闆而言,為名為利佈置成黃店,播黃歌,起連儂牆,你即係放棄左藍絲同港豬消費群
試諗諗,你想食個飯,入去舖頭係咁播佛偈(榮光) ,枱面放滿經書(文宣) ,個個食客講佛(屌黑警,睇警暴片),藍絲港豬舜即變晒少數民族,坐立不安,唔岩聽又唔敢駁咀,下次仲去唔去?

我覺得就算老闆深藍,但長遠開到一街黃店,藍絲港豬就變成少數族裔, 一係變黃,一係自己搵藍店藍色經濟圈,但果班腦殘藍絲鬼識咩

所以大家唔需要因為幫襯左偽黃而憤怒沮喪,短視唯利是圖的藍商家佬最終必自食其果!變相幫我哋助攻!
敵人變朋友 唔係真心都好 都等於己經歸咗邊
政府只見 民意在此
所以唔會care係唔係偽
當冇晒藍客,你肯定藍腦細唔會加料凍撚水
認同樓主, 大把藍店要扮黃先有生意其實某程度上意識形態已經改變緊
我地應該接受先可以擴大黃色經濟圈,咁先可以曲線咁改變佢地思想

正如藍店偽人未必一開始就真心支持支共
但奶共奶奶下就冇得唔再奶落去
只要肯貼文宣 冇理由唔支持佢
話曬都叫新據點
唔理真假,最好成街都黃店we are sing majority
行入去點分邊個藍邊個唔藍反而藍老細生意咁淡薄 有客入嚟已經要當佢神咁拜啦
近期不停有人帶風想搞死黃色經濟圈

先叫施永青鳩up 理論
再請打手上fb 連登帶風話d黃店唔掂無質素
再帶風話要加重要求先可以做黃店想搞到變小圈子
下步應該會有大量人扮黃扼錢/扼蝦條嘅新聞
Push
其實本身要分偽唔偽黃已經好撚on9
連燈仔既偽黃,可以大至360跪低求饒,細至XXX店XXX日冇參與罷工,腦細冇出黎發夢之類
按佢地個邏輯,在座每一位冷氣軍師都係偽黃因為各位都只係出post而冇出街,同迏哥既一直關注冇分別,甚至比ming仔既1蚊尾數重要cheap(至少人地真係有捐大錢,有幾多冷氣軍師真係有捐咁多?最多食兩餐黃店100蚊有找就話自己黃)
聽落有D道理
認同, 最好有咁黃得咁黃.
認同 呢啲post要推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞