應承我 唔好再買「抗爭產品」

516 回覆
4980 Like 78 Dislike
agger
仲好多人話你情我願
飛機杯有都飛機杯既存在價值.
我都好憎啲人吃人血饅頭,
但係如果有啲手足凈係識整啲手作仔,
唔通你要趕絕佢地?
黃色經濟圈唔係凈係講飲講食.
你想通街都係抗爭產品定係通街都係撐警產品?
理性消費,如果真係打正旗號吃人血饅頭即係賣天價然後話會捐錢,唔該買左就要監察下而唔係買左就由得佢,然後又係度質疑人地捐左未.
SORRY
唔係抗爭產品
係冇版權既抗爭產品
唔該你個標題就寫好D啦
所以話會買呢D野既人本身都係仆街黎
捐錢要有回報
我成個FB最多買依d濕鳩野嘅都係d冷氣軍師同和理非,要打卡用呀,要比人知自己出左去丫嘛

上前線嘅就努力唔比人知,
唔係上前線嘅就見黑警近小小都放哂相上fb想話比人知自己企好近
都係食饅頭
食緊原創者既饅頭
有錢請捐星火!
Agger
咁我改返 仆街過我
要捐就直接捐, 咪撚再買d 垃圾
有錢不如買gear 比前線
Push
一樣都冇買過
Push
壯大並鞏固民意基礎既文宣野點解要反對?又點人血饅頭法?
又話黃色經濟圈 但係依d不必要既道德枷鎖完全係窒礙圈內發展

根本收益畀自己都冇問題 最好仲搞大成個產業 形成產業鏈 搞大黃色本土原創brand 同本土生製造
咁先叫光復香港 光復香港製造業 重振香港當年成衣業既聲威 唔使再依賴支那

當然版權一定要重視

但係依家最大問題係連買guy fawkes mask都缺貨 全部都支那製造
如果可以利用香港d空置工廠 重新搞起到個產業 咁就完美喇
都係三個大問題

1.人血饅頭
2.侵犯知識產權
3.資金流入大陸

淘寶老翻pepe再高價賣食人血饅頭

呢個combo我真係頂唔撚順
上網大把店賣pepe衫扮原創 on99
通街啲pepe都係老翻淘寶貨;有啲繡個公仔落t-shirt仲賣晒fb ad。睇大J買左隻買正版pepe不過我諗香港冇幾多個有咁做。
8號死線 9號升級
12.8 維園
12.9黎明行動開始x三罷

聖誕快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞