應承我 唔好再買「抗爭產品」

516 回覆
4980 Like 78 Dislike
Push
係 所以冇幫襯過
fk⋯ 買撚咗對pepe板鞋先見到呢個高質post
我錯啦屌冇諗到呢層
以後唔買除非真係版權者出聲授權
星火有公仔義賣 如果係想幫星火直接係星火買咪得囉(收益唔止三分一幫抗爭者)
找換店門口都擺堆pepe喺度賣先頂癮
樓主係講話啲黃店無攞版權就整左件產品出嚟賣喎,關捐唔捐曬啲收入同做義工咩事。
再且,人血饅頭事件keep住仲有發生緊喎。
如果間黃店賣嘅嘢品質好自然會有人幫襯㗎啦,唔通間黃店賣啲屎出嚟照去買比錢佢賺咩
香港老翻問題一向好嚴重
以往年宵十檔有六七檔都係老翻
所以一直冇買要捐倒不如直接捐
買黎做咩又無用 直接捐左佢或買物資好過 打緊仗 買公仔黎做咩
五大訴求 缺一不可
12月8 維園見
12月9 黎明又來了
原來咁多人覺得買賣抗爭產品係唔應該,一定要直接捐錢
我覺得只要符合條件就無問題
賣嘅要有版權,賣完會捐返星火/其他同抗爭有關嘅就ok,完全唔賣得,咁黃色經濟圈咪受影響
無版權本身就唔應該賣,唔捐錢等於食人血饅頭,可以直接收佢皮
買完拎嚟打卡放ig呃like,買咗當抗爭咗咩都唔做,記得唔好話自己黃
有好多香港人因為六月開始發生嘅事情緒受影響,如果買下抗爭產品可以開心下都係好事嚟,日本社運就出現過太過強調苦行,批判返同路人嘅事件
國難五金都賣抗爭產品啦,唔通又話唔比咩
應承吊柒你
想知d老翻Pepe 來源係咪淘寶
推爆你
其實啲pepe公仔唔係國產架咩?淘寶大撚把
【香港人也可以】呢條友用意志力同堅持去報仇,圓左廿年黎既夢,12.8,一齊
https://lih.kg/1770485

128 維園見

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞