應承我 唔好再買「抗爭產品」

516 回覆
4980 Like 78 Dislike
係要搞好黃色經濟商會唔係罷買,有黃色消費力就要分配。
呢個真係港式抗爭,抗爭不忘互惠互利,

都真係幾想知有邊個地方抗爭未完就瘋狂消費緊場抗爭,仲要話互惠互利。睇見呢d心態真係難怪搞咁耐都未成功。

689講得啱架,呢班友,撚有攬炒的準備

咁以後隔幾年就搞一次啦笨,幾有gimmick,又可以比多d機會大家設計產品啦一於五年一次啦
咁係咪要搵人監管所有市面上嘅抗爭產品?
其他人都唔可以賣 要星火/612搵信得過嘅機構去售賣先得?
乜嘢叫經濟自由體? 咁點樣搞黃色經濟圈?
Push
[整合] [重Post}– 發夢你要知道的十件事
https://lih.kg/1768990
不嬲都唔買真係唔會買全部都係人血饅頭
如果無辦法阻止人地出產品
唯一可以做既
就係維護真正為運動付出既設計者
攬炒既決心?慳返啖氣啦
我認我無 同時都唔認為你有
有一大班人覺得賣下野 扣下成本捐下錢
就等同做左野 退一萬步 咁叫好過無
買果班 會覺得自己支持緊黃色經濟圈
好啦 我買完 仲有得「捐」錢 why not?
成場運動入面有好多designer
唔係designer主動出黎話呢個創作係有版權既都好難去界定佢有冇侵權
Pepe係侵權
連豬連狗都係侵權
但「香港」呢d有冇版權?原創者有冇出現過講關於版權呢個問題?我覺得好難去界定喎
比人呃咗錢喇佢
同意
有時睇到d產品可能會想買 但會諗一諗:
一 如果佢係拎黎義賣 捐下 捐一半etc 比$100都係得$50比到義士用 咁好似直接捐有用d..
二 光復都未成功... 如果光復成功時拎黎紀念??? 饅頭黎.... 全部有血有淚有嬲好沉重既記憶...
光復失敗呢?????
支撚持
又話黃色經濟
又罷買抗爭
公你贏字我輸
309樓講得好岩,最好就有某%分比個designer 佢捐唔捐佢既事
唔係唔好買,係要買啲原創嘅。

你講到好似乜嘢抗爭產品都唔應該買,係唔啱嘅

因為有啲有心人會做啲產品出嚟自創,跟住捐畀示威者
呢個真係要推
好耐之前已經好多人出黎呃飯食咁

仲有好多和理非人乜都唔做
諗住呢d捐錢買野當做左
我寧願你拎晒去捐星火
對唔住,借個位宣傳一下。

[ 國際戰缐 ] 歐洲巡迴展覧團隊眾籌!
https://lihkg.com/thread/1768712/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞