應承我 唔好再買「抗爭產品」

516 回覆
4980 Like 78 Dislike
所以唔係叫大家唔支持呢啲產品,
而係應該教大家點樣明智消費
通街都係抗爭產品既時候都係少數化緊啲少數派
講真就算你買件假PEPE放係屋企,佢雖然係假,
但係都每日提醒緊你要繼續抗爭,
作用唔少得過捐俾星火612.
真正救到手足既唔應該係星火612,
而係大家,只有抗爭成功,真正落實五大訴求,
啲手足先可以真正無罪釋放,而唔係靠打甩官司
每年年宵都咁啦, 仲要個個都話自己手工/原創
真係好撚嘔心
12月8 維園見

光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可

我都知佢地筆錢主要拎黎打官司
只係我聽到有小朋友會連飯都唔食 自己都唔太想攞錢去買精品或者非生活必需品
反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 雞姦 強姦 輪姦 因姦成孕 圍攻大學
True
同意
只買手足有份整既產品會唔會比較okay ?

例如北極大灰熊巴既貼紙
我只係覺得,唔應該將抗爭元素擺落產品度,再push自己係黃店。只要係有做實事有表態,就自自然然有人幫手推,拎嚟當廣告咁做唔太ok囉
支持到場運動同抗爭經濟嘅唔怕買 唔係只係普通娛樂消費
發達機會係呢次
緊係呃得就呃
你仲諗住過年宵
我淨係每個月都買光時禮券,
有捐星火,612,hktvmall緊急食飯手足,民主女神,
我冇ig,fb,怕俾人起底,
最多po過下連登,
捐完重要俾人屌on鳩,
咩廿萬印個醜樣膠像,
廿萬俾人用鳩咗嚟租音響,
雖然自己知道捐錢問自己良心,
但有時俾人屌嗰陣真係好撚心嗡,
返工已經死狗俾老細屌,但係為份糧冇辦法,
依家捐錢幫手足都要俾人屌,重要係手足屌,
真係好撚心灰,好彩叫做屋企人都支持,唔係真係掉鳩晒啲錢落海都唔柒捐...
啲分化撚重要大大聲帶風去查,查乜鳩?
星火冇幫過我,咁我係唔係唔撚捐?
成班都on鳩鳩,有淋病警犬唔查,又出嚟捉鬼...

加油呀,巴打

我諗大部份人都係罵收錢既機構啫,
至於俾人話on9其實唔係罵你,
你當係打招呼啦
有時我俾人罵埋打手/分化L tim
至於真係分化果d,自己block左佢啦

btw,612基金真係唔多掂,
20萬租音響,又唔幫爆鐵手足出錢
要捐捐去星火啦,
我希望自己同其他手足呢世都唔會用到佢,
但而家呢刻,已經有好多人需要佢

另外,如果想post圖既話,
不如開個twitter a/c啦,
可以推d外國文宣,
又可以安全post圖呃like

最後講多句,
加油呀,巴打,
就算做唔到d咩都好,
至少都仲可以叫一聲支持手足,
唔好放棄呀,好多烈士望住我地
五大訴求 缺一不可
榮光同不屈新版? 岩岩錄完人聲等mixing.

明天就有排 要劇本要編曲要人拍mv
買果班人都好有問題
真手足唔會周街同人講自己有發夢
花嚟買軍備糧草好過,如果唔買gear走去買玩具,之後話幫咗手,呢啲叫賤種
不過都係嘅,黃店其實唔應該大聲標榜自己係黃店而佢係咪黃,喺應該由佢嘅行為俾大家覺得佢係黃只需要做實事就自然有人知
又唔好講到大家唔需要娛樂咁買禮物獎勵下自己有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞