娛百狼人殺討論 (8)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
認真依個場景既話鋒澤應該會想睇09多過偉晉
Check完話我幫你整大啲
碌上去睇番#47
大飛
佢地諗唔到點解09踩盡個2最後歸左6所以就投佢
近排為左胸肌舞曲忙住刷兵變,唔得閒睇其他
6係話騎士驗唔中人就會好危險
因為女巫已經出左黎,如果驗唔中,騎士死左,下一晚狼人刀女巫,咁好人即刻輸左
講得都合理嘅
好好笑 哭屁啊
6號講到咁隱晦仲以為佢係騎士
因為5號跳咗女巫所以佢唔敢跳
但平票pk 6先跳平民就可以投得啦
我睇story先知有喊到 後尾偉晉讚鋒澤作曲好 鋒澤嘟咗好耐嘴唔知係咪都感動
估唔到有人討論娛百狼人

今集最尾一晚我反而覺得1號唔係狼,2號先係,因為1號所有嘢都講錯曬,用紹安講法係狼到唔似狼

反而我奇怪娛百呢個自刀率咁低嘅場嘅銀水都咁多人質疑真係太奇怪
宇辰太多自爆狼經驗,冇得唔懷疑
4號由頭到尾投8號唔知做乜鳩
4號on9唔出奇,而且銀水真係可以惡啲,但1號乜都錯,最後一晚仲覺得09係狼,最重要最重要,佢無咬其餘兩隻狼
睇完呢鋪真係好想屌宇辰 點解民得咁狼
成功由我第二晚踩啱2610 覺得1先係
其實第二晚個局勢6發言已經認唔落
神一直唔跳只會一直處於下風
加上平票發言6嗰句「明明場上還有很多值得懷疑的人」想spin但又無理據地唔知去踩邊個
見到宇辰轉投09真係吓撚咗出聲
佢發言完全無紕漏 攻6嘅點都好合理

另外覺得蝴蝶主要係做狼進步咗 做好人都係有包袱驚背鍋
如果佢第二晚跳 就算撞錯 女巫都唔使焗住出嚟俾資訊自爆
其實剩四個人嗰陣見騎士無跳大概就估到係佢
2第一晚走去講狼美人完全認唔落
佢可以留到最後只係因為佢耐無玩有光環
不過佢以前做狼都係會慌 只係做平民狀態好穩嗰種

Btw偉晉太玩狀態 俾9號太高狀態查殺睇得出慌咗唔識點扮落去
不過睇咩局都好有佢真係好笑好多
上帝視角騎唔應該跳

第二晚騎撞1,金水,6號被歸票走
場上2號狼視角可刀1458
1懷疑2,8
4號懷疑8
狼大機率刀5號
少谷狀態差
宇辰邏輯差

邏輯優於狀態,只可以講有第四隻狼救少谷
查個毛算ok
後面6號聊爆,查個毛唯一一個識投票投6,唔算差

本身劇本係投走6,女巫鳩毒1或2,必贏。
點知成班好人發夢,得5號識投6
無啦 無投走6呢個劇本喎...
查個毛發言果陣都未懷疑6
平票6先話自己係民
咁第二次一定投6
當兩隻都真係民 我要09歸票唔好?
呢場冇計 個2用新手光環呢點呃人(第一次玩狼美) 我一聽佢發言心諗做乜鳩
毛弟真係越玩越廢
認同呢首係最好聽 MV都有心思
陳零九 NINE CHEN
1 month ago
心路歷程:用心良苦的我原本被賦予的角色只是一個平民,而不願平凡的我,替自己的角色增加了更多的靈魂,我來自未來,不小心穿越來到了古代,殊不知來到了一個村莊馬上被懷疑是狼人,我拿著手機找著收訊,莫名其妙的另外一個人就吵著說我是狼人,而一個穿著明顯像天堂M的角色跳出來說他是騎士要驗我,我連身份證都拿出來給她看證明我是平民了,她還是不相信我,於是她就自盡了,最後被獵人一槍爆裂埋葬我的愛戀,為我坎坷的一生劃下一個淒美的句點。

最後兩個咁感性又話好有緣分又乘搞到我覺得晉澤可以死灰復燃

雖然最愛都係九澤1+1大過100
宇辰已經唔只係表水表得唔好
佢直頭冇用過腦去組織自己想講乜
我覺得6號發言唔差呀
佢講嘅野都合理喎
你話6平票發言有問題
「明明場上還有很多值得懷疑的人」
佢無講錯呀!
1號、2號、4號、8號果陣都係焦點牌
一向都係覺得依幾個人似狼
特別係1,2號
但突然09話覺得6號似狼就要票佢走?
唔合理呀!
再聽埋票佢走嘅理由係乜?
純粹一句6號表水唔好
因為冇講自己身份係民
咁3,4都冇講自己身份啦
而且,講表水唔好,1同2仲差喎
要投嘅輪次到1,2先都唔會到佢啦

另外,09講左一句野,其實我覺得幾bug
佢話女巫唔應該跳
之後又話依一回合所有神、民都要跳出來
咁即係跳定唔跳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞