鄭立:泛民跟住落黎會勸義士認罪

615 回覆
255 Like 493 Dislike
被拉嘅唔止係勇武
好多和理非同路人街坊
而家嚟講減刑,咪即係確立咗暴動罪係有需要囉
咁仲講咩沒有暴徒只有暴政
我係咪miss咗啲嘢係咪大家已經唔抗爭
哈哈
你被人強姦完 然後搵個非禮你既保護你?你算鳩數喇 兩邊都係仆街
最想睇班泛民同保皇一齊冚家產
泛民有份幫港共維穩
唔記得雨傘運動班仆街泛民將前線勇武交比班死黑警?魚蛋屈人鬼 屌柒天琦界票 本土派界票
叫人忘記以前?咁你點解唔忘記共產黨以前啲閪野
收皮泛民膠
被拉嘅唔止係勇武
好多和理非同路人街坊
而家嚟講減刑,咪即係確立咗暴動罪係有需要囉
咁仲講咩沒有暴徒只有暴政
我係咪miss咗啲嘢係咪大家已經唔抗爭
下,點解會有成本?

準確d黎講,你覺得論付出
會係政府先投降定612先爆煲?
黨國宣傳機器已經運作....抹黑又抹黑,放流料,睇真呢d人寫嘅嘢背後目的......好多出自紅媒編輯及記者手筆......
行動呀
但係一般被捕人士唔識判斷個證據算唔算多
最後都係個律師幫佢睇再同佢傾
第二次提堂就要決定認唔認罪 (過堂係傾保釋,60日之內就會再提堂)
認: 之後就係傾刑期,求情
唔認: 控辯雙方都要開案陳詞,搵證人,結案陳詞
唔係最後先至決定認唔認罪

所以佢嘅推論某程度都算合理
希望佢啲 assumption/axiom 係錯啦
鄭立都要比人屌分化撚了
而且基金幫人幫到無晒錢,有咩問題?
事實上你睇個事實就係2012 2016既內鬥清唔到你所講既泛民
同時間令到成個社會分裂
保皇黨食住個勢上 更加唔洗理民意

之前佢做既野仆街可以屌
但至少今次運動我覺得佢地係企係抗爭者呢邊

點解今次運動到依家都仲KEEP到
就係因為不割席
依家既香港就真諗唔到仲有分化既本錢
只要係幫手對抗政府都要connect

等於打仗要先安內後攘外
睇完真係笑撚左 國共點解要合作 就係因為要對抗仲仆街既日本仔
學下歷史先
諗起嗰陣天琦俾人話係鬼
鄭立= 叫人起POLY 打陣地戰=佔中, 泛民搞事
陳雲= 叫人唔好打陣地戰, 泛民搞事

兩條一唱一和=-=
冇錯 點樣都唔好認罪
原文根本無呢個標題,係樓主自擬。
事實上泛民的確出賣過抗爭者,割過席,一開始之所以講「不分化不割席」完全係針對泛民先所以咁講。
大家對泛民咁敏感,係好正常架wor,無用「一次不忠百次不容」既方式狙擊泛民,已經好寬容大量。一篇野就叫追擊,當年泛民對付陳巧文、對付本土派,果啲就真係追擊啦。
之前已經有人話美國民主共和兩黨都可以放下黨爭通過人權法
香港反而仲有自己人玩緊分化,話咩泛民先係最大敵人
屌你 班分化撚寧願放過殺死手足既popo政權,都唔肯放過泛民
原來十幾年變一半已經好好多啦
不過我哋當然希望冇人要用到呢份保險啦
私人草案一定通過唔到
唔好話支那唔俾
過到建制可以出年唔駛選
佢地選民根本就係想整死手足
對藍絲黎講 手足坐十年根本太少
figo chan 之流到依家都仲可以走出嚟也文也武
就知世界係幾唔公平
屌你老母啦 屈鳩人
所以個江山比共產黨攞左仲衰
所以國民黨嘅下場咪變成咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞