鄭立:泛民跟住落黎會勸義士認罪

615 回覆
255 Like 493 Dislike

連登好難得見到個清醒嘅
邊篇呀?如果你搵到嘅話,貼返出嚟鞭屍囉
飯民唔屌得一屌就係熱狗
駛乜搞咁多, 港共玩你9個612同星火基金, 懷疑你洗黑錢, 資金來源不明, 封咗你個眾籌銀行戶口已經可以KO你, 到時你有幾十億都用唔到

最簡單方法係被告趁有排仲未上庭前清袋, 咁冇錢就去申請法援

基金就搵D有法律代表性的官司一路打上高院及終審庭, 又或搞司法覆核, 成為案例後就可以為大批同性質的檢控脫罪或減刑

除非當場斷正, 証據確鑿, 好多9告嘅梗係打死唔認罪, 提出抗辯一路打上去

而家擺明港共會全力動用政府財力同司法資源嚟對付示威者, 拉得越多, 告得越多就越快消耗你個基金同義務律師的司法資源,

相反被告一方有幾千人等上庭, 保釋後你用番法援去打官司, 同樣係消耗港共稀有的司法資源同法庭時間, 排到天荒地老都未審完, 至於基金就用嚟做摃捍去打重點case成為案例去增加總體勝算
唔知

連登仔逢紅必反
因人廢言
唔知佢係邊個
不過淨係睇文都覺得怪怪地
好似淨係針對612咁
612同星火一樣都係幫人打官司
照佢咁講 612會因為冇錢而勸人認罪 咁星火都有可能
問題係佢冇錢可以出嚟再籌錢 洗乜勸人認罪啫
同當年政改袋住先一樣思路囉
唔洗咁偏激
正如買保險 買咗唔一定用得著
投左唔會有普選
但至少會少左保皇狗入面先
個情況會比有保皇狗係入面好
我個人係唔會相信浪漫主義 無普選既立法會係垃圾呢啲野
佢都係拆大台,反泛民個啲,所以正常
五大訴求正式變五大condoms
而連登仔係會拍手慶祝既
撤回暴動定性=減刑
政府要告晒咁多人冇成本咩?
告到2047都唔知告完未
暴動就3年啫,加埋其他控罪唔同期執行的話
咪又係要坐7-8碌
拉啦垃圾文
但係已經投咗泛民20年
點解愈來愈差
差到依家要制度外抗爭
錢換義士十年
我寧願洗曬啲錢幫佢哋打
收皮啦
612真係攞啲錢幫手足而唔係叫佢地認罪減刑嘅話
肯定大把有錢和理非課金當贖罪券
係而家612批得咁少錢出去先轉捐其他地方啫
利申課金垃圾和理非
問題係,批評監察係基於FF,抑或基於事實?

我假設你明天會同林奠屌西,所以你會出賣手足,咁得唔得?
泛登
佢而家參考英國去改 有曬正當性去做

你吹太大就突顯唔到保皇嘅荒謬 就係要俾人睇佢哋有幾野蠻
係無暴動定性
所以我唔明個私人草案點解要保留暴動罪!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞