鄭立:泛民跟住落黎會勸義士認罪

615 回覆
255 Like 493 Dislike
打得甩,但係保釋年幾兩年係好撚煩
禁足 報到 宵禁 限制出境
亦都有機會612星火爆煲比唔到錢,到時就開始燒你身家

所以當公安條例下各種惡法刑期減少既時候,就有機會出現認罪減刑既誘因
佢咁講
都係想我哋諗辦法阻止勇武被當condom呢件事發生
總之點都好,要傾盡人力物力幫義士
我個CM無提及私人草案
講緊現階段手足係唔係認罪同泛民之間關聯性好低
知唔知點解有送中呀
保皇狗議會人多夾硬過丫嘛

咁點解保皇狗會議會人多呀
泛民比人DQ左4個丫嘛

咁點解泛民會比人DQ左4個呀
梁游比人DQ個陣佢地諗住可以搶多兩席消滅本土派仲笑鳩佢地玩野抵死唔出聲咪比人搞囉

咁點解梁游又會比人DQ呀
陳浩天梁天琦比人DQ個陣泛民成班唔出聲話講港獨唔好丫嘛
仲幫政府狙擊港獨派本土派

做過咁多賤野賣港而家就可以洗底?唔係咁易架
叫佢地搵幾個議員出黎企前線擋子彈我就信佢洗心革面喇
有功能組別點解你覺得會過到
問過販民先 冇得永續人血饅頭分分鐘同你死過
問過販民先 冇得永續人血饅頭分分鐘同你死過
就係明知道唔會過既
咁點解要推?
咁唔係自亂陣腳?
而且重影響士氣
姑勿論鄭立嘅推論成唔成立,問下自己,泛民個底花到咁,你自己對佢地印象夠唔夠中肯先?係咪抵畀人質疑先?全世界講緊暴動罪離晒譜,運動未完,你就提出減刑?Jm9? 仲要表面上睇來明知通過唔到
保釋金真係好煩,不過判決之後無論輸贏係咪都可以拎返?
好撚憎呢啲分化評論員

屌你老母咁叻自己搞掂中共佢 唔該
泛民個底咁花。佢個如果係照以往泛民,嘅事黎推斷,咁有咩問題?而家又唔係單一事件用如果去睇,為反而反?
有眼不識鄭立
其實有講係因為有英國先例
有先例下基本上有理由可以跟
但政府唔跟就係無理可取
如果唔過就可以用一條應該可以過嘅草議突顯政府嘅失當性,過就手足容易打得甩
但你問我有冇用?我會覺得提出嘅都on99,搞咁多野根本係浪漫主義上頭,原意係好,但太理想,太不切實際,仲可能會有反效果
同埋無論泛民提出乜都好,都會墜入返無大台無談判呢個悖論上
今時今日重信政府係直頭On9啦
我之前都有估可能係好心做壞事,唔一定係純粹出賣港人
但係比起奸狡既敵人,愚蠢既"自己人"先係更可惡
係咁的話係咪抵屌先
成功先叫我啦
咁睇你點睇啦師兄
佢哋係體制內抗爭
我哋係體制外抗爭
個情況同和勇不分其實一樣
你覺得佢無用,等於勇武覺得和理非無用
唔係想批判邊個先有效,因為根本無人知
但我覺得保持警覺係必須,但咁快下判斷就有啲倉促
講真,大家嘅範疇真係唔同,處理嘅手法都唔同,一齊keep住mon住班友啦
保皇要止暴,點會同意
佢地負責撳制,你諗多咗
討論都私人草案浪費時間
鄭立嘅預期係建基於經驗同認知,唔可以剩係話佢分化撚又盛

要監察泛民呢班人係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞