鄭立:泛民跟住落黎會勸義士認罪

615 回覆
255 Like 493 Dislike
議會抗爭本是死路一條,所以區選贏左其實都冇咩用,開心完係諗下點引渡倒返去街頭抗爭
不割呀
開條數出黎 再眾籌
200萬人一人100已經=2億
佢以前寫既野都係類似推演,講既野都比較長期性
不過近排寫既都類似警告,講既野都比較短期性
可能幾大就吹到幾大,似係比你最壞打算企圖阻止真係發生...
樓主應該quote呢句置頂
如果所有無發生(未發生)嘅事情都是不可以假定的
咁係唔係所有事前預測都唔洗睇?
真正要睇嘅係"如果"嘅可能性有幾大
"如果太陽由西邊升起"的確冇討論價值
"如果泛民想義士認罪"點解冇討論空間?
可以係出於善意 可以係真心想坐硬嘅義士坐少啲 可以係對公安條例嘅不滿 當然都可以係港共嘅陷阱
大細通殺
講中咗 >我一早話咗
講唔中 >我出咗聲所以泛民先冇咁做
當係民意支持
繼續做之前做緊嘅野
玩雷動2.0根本係拉自己去死
我覺得樓主係有心吹認罪風,所以推ChengLap出嚟打。
可能篇文原意冇乜問題。但係結論好大問題。

律師責任就係為客戶提供意見,俾客戶做最有利決定。反而如果明明認罪最有利但盲目叫客戶唔好認罪,律師係失職。

篇文呢個個結論就係將政治道德同律師專業責任混淆左。

佢個結論應該改做當有合理脫罪機會下勸手足認罪先至成立。
泛民既思考模式,睇咗咗多年都估到

就算連登班泛民打手係呢個post點比負評點話人抹黑泛民,佢地心裡面都係同一思想想義士認罪,因為監都唔係自己坐,關佢鬼事
出面個雷動Post 個個正皮㗎
認同。
收皮啦
記得不推文
呢篇文既logic係
我覺得你會叫義士認罪架,所以你肯定係共諜黎
我準備叫所有人同你割蓆架啦,你最好同我醒醒定定
都係我嚟
打手吖嘛
唔係點解有名你叫打手
泛民往績經常出賣選民又唔見班仆街講
心知肚明啦
依家仲要整壇減刑出嚟
五大訴求死架?
選完當condom?
鄭立兩日加埋出左十幾個status 講呢件事啦,吳大狀唔係泛民又係咩?
再講不割蓆係拎黎約束泛民,因為佢地往積唔好,依家呢句居然成為泛民護身符。
南亞人可能得幾個呢真係啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞