鄭立:泛民跟住落黎會勸義士認罪

615 回覆
255 Like 493 Dislike
但比泛民拎左黎做擋箭牌
講真話/批評 就話人分化
依家連登真係不堪入目
唔知係泛民打手太多 定係 連登仔水平變低 (無意冒犯)
咁有d當場比人捉到火魔點計?
又打? 唔認坐6年 認咗坐4年
明知打完都唔贏既想知你點簡?
五大素求 缺一不可 不嬲做緊
但唔代表係要係法庭爭取 ok?
跟住依家呢班人喺度吹奏梁天琦,仲成日曲解佢講過嘅話嚟打擊真係做緊嘢嘅手足
班怨婦入晒黎
係就好
依個我想睇
我講一個事實出嚟

就算當年一大部份魚革義士都係被勸認罪

大家都係有心理準備比較好

至於ChengLap用咁嘅Logic去諗泛民

我唔會用"合理懷疑"依個講法

而係佢有心不如直接阻止依件事發生

抗爭一熄火,半萬手足就真係玩撚完
黃偉文條撚樣個時仲自創成語呀
事有橋琦

屌你老母如果係天琦贏咗你估佢哋仲講唔講得出口呀
那個災難就是打官司打到乾塘, 這已是數學可計算的結果. 在那篇文章也計算了出來. 如果最後官司都打輸或打不完, 612 本身對抗爭者的 promise 及信用也會破產.

信唔過612轉捐俾星火就得啦

重點係612乾塘之後如何得出會誠信破產呢個結論
我睇唔到鄭立既論點有解釋呢樣野
佢想由此引伸出叫人認罪亦都唔logical
連登=犯民大本營
五毛冇招喇?
義士認罪都係一件好事
始終真係犯左罪
煲底見變左監獄見咁解姐
一知半解拎就嚟不嬲班腦跛打手最拿手(深淵啊深淵你好慘啊)
講緊五大訴求
走嚟同你講傾數變三年
唔屌佢就奇啦
先唔好話2014年個時點
早幾個月林卓廷條撚樣仲係到大大聲話贏緊5:0
你老母依家都無人記得啦
泛民情花毒真係好撚勁

楊大狀從來都當示威者係condom咖啦
CLS 法國而家啲人郁啲就屈人係熱狗
鄭立只係循邏輯去沙盤推演,都唔算係屌
最尾仲戴曬頭盔話希望係自己以小人之心度君子之腹
咁都叫熱狗
學好啲廣東話先啦 on9仔
係架 連登太易控制
「義務律師」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞