電影《返校》集中討論區

664 回覆
192 Like 8 Dislike
不客氣
你們要繼續加油,不要氣餒
恐怖+Bad ending? 好怕睇呢D
睇唔睇好
鬼差塊鏡係要人面對自己嘅罪?
當女主角決定面對同唔再忘記嘅時候塊鏡就爆開
唔恐怖 但好撚sad
睇完先知個miss係香港人
我睇到喊咗兩次 成場得我一個喊咁 仲有人訓咗 我好尷尬
套戲講國民黨打壓人民
點解中共會禁
睇完呢套片仲投國民黨嘅人係乜野心態
仲駛講
唔覺得有咩好睇有咩好喊唔係禁播既話應該唔會入場 成套戲最無辜應該係高伯 拎人幾枝煙著數借間房比班友用 點知班仆街玩睇禁書
有些人是忘記了,還是害怕想起來
1. 師生戀
2. 鬼
3. 致自由
前幾日睇左,好正
唯一敗筆係隻鬼差,唔知點解好似膠膠地,一出黎就唔恐怖左
如果係我我會減佢戲份,或者用間接D既手法描寫隻野既存在。
尤其係佢跑果陣
如果連鬼差都唔要 隻 game 仲有咩剩
其實真係靠結局救成套戲,男主同老師最後一次對話之前都睇到好辛苦,尤其一有cg位
套嘢恐唔恐怖
打算聽日睇,但又驚驚地
香港人需要心靈上的離開中國。
全世界有很多人都以為台灣屬於中國,甚至有超過40%的台灣人也認為台灣人屬於中華民族〈泛藍〉。
自從我在參加野百合學運之後,就開始思考自己是不是中華民族。
直到逐漸認識自己是台灣人,與中華民族是不同民族,才覺得自己有歸屬感。
心靈「離開中國」是很重要的,與肉體處在何處無關。
中國五毛即使移民其他國家,還是被全世界認為是垃圾。
因為他們離不開心靈的中國。
---------------------------------------------------------
看過連登的許多言論,覺得香港到處充滿中國思考。
有時候覺得香港人太聰明了,總是國際戰線一大堆。
然後前天又一堆香港人追罵內地人,這又怎麼能促進中國民主呢?
中國人只有更討厭香港人
台灣人討厭中國政府,但是不會辱罵來台中國人。
因為來台中國人和新加坡人一樣,都是外國人。
所以, 心靈「離開中國」是很重要的。
如果覺得返校好睇的巴絲
唔該請睇下 一月尾上的 陽光兔仔兵
外國的編劇 唔係特別圓
但係講同一樣的道理 人地編劇真係技高好多籌
昨日睇咗。
睇之前不知有遊戲背景,所以覺得頭段很無聊。
睇完之後,再上網看背景,感嘆台灣自由化之後,
電影,文化以至經濟,都活力大爆發,
拋離香港已經幾十里。
更可悲是香港正在沉淪,
戲院播{家有喜事2020}預告片,睇到我想嘔。
香港似是電影中的國民黨,
屬於歷史垃圾堆。
什麼時候可以港警死全家?
睇人game play 2個鐘就full run
我2個鐘先去到鬼差 仲要死左
其實套戲一d都唔恐怖
只係克魯蘇風格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞