電影《返校》集中討論區

664 回覆
192 Like 8 Dislike
因為有更仆街嘅共產黨撐住佢
女主角阿媽咁辛苦先做左佢老豆

點知個女篤灰順便救佢

個阿媽見到佢老公出番黎

死緊
Kmt 不分區好似連黨內d人都屌

你覺得長遠嚟講第三勢力會唔會有更大影響力
睇完,覺得麻麻
台灣戲D表達手法怪怪地

例如倒吊男主割佢頸,之後一輪劇情,男主又出現返
我明係鬼世界+D回憶

但睇到有D R頭
社會民主黨
套戲恐唔恐怖

睇落去好似鬼片
其實現實同鬼世界佢做得幾明顯
睇d色調唔同就知
我幾年前睇左遊戲鳥,電影消息流出後一直緊貼,等到12月終於有,入戲院表示支持,國家殺人之後一野比人扑濕果個,香港咁撚樣既視感,,,

敬自由
人類加油
佢恐怖既賣點從來唔係驚嚇
鬼片來?
成套戲最恐怖我覺得係佢老母笑嗰下
128 維園見!
鑒於近日出現許多宗人血饅頭事件,我地認為有必要監察呢一啲事件同埋揭露真相比公眾知,防止再有人受騙。 現狙擊頭號目標:藍絲梁樂聞Y472480(A)Lokson(TGID:Steve$)
https://t.me/antihumanbloodsteambun
張老師似高橋一生幾靚仔
女主角似super girl Heidi
劇情好悶囉,係開頭無臉女恐怖嘅,之後啲怪物好假,來來去去都係互相告密,有咩咁恐怖
台灣需要除了民進黨之外,第二個強大的民主政黨
台聯、時代力量、社民黨和綠黨,現在都不成氣候
冇自由先係最恐怖
喊到仆街
香港人不嬲都盲撐台灣
套戲得啲靚仔靚女好睇
女教師都唔錯學生妹女主角勁似Heidi
張老師臨別同魏仲廷講野個幕 第一次係戲院喊
台灣巴你好

想問既然咁多上一代既台灣人都經歷過戒嚴時期,都明白自由之可貴,國民黨的可惡。

既然如此,支持國民黨的人心態是甚麼?純粹媚共往錢看?那些人已經忘記了那些日子了嗎?
蔣介石帶領200萬國民黨軍逃亡到台灣,他們有很多人參與228和白色恐怖的加害者,所以他們及後代,當然不認同民主抗爭。
另外有軍公教人員,被國民黨洗腦比較嚴重,反對民進黨改革退休金制度。
當然還有一部分台商,他們認為國黨可以幫忙和共產黨溝通。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞