[ 26 ] 考緊26?你問我答!(2)

212 回覆
8 Like 1 Dislike
最外面一定係著風褸,如果係開面頭盔,頸帶條彈性頸巾
考天光道一出個位有保姆車 係咪唔可以踩係不準停車個位睇
係,所以要練好短距離開停,開車--》行人路邊--》馬路邊--》保母車角
而家常興線(一出轉左)條考試路線,上完公主道轉返入常常盛街個位,而家放哂水馬圍左條新路出黎,一時左一時右,咁其實有無需要打燈當過死車?

要,到班馬線前打住右燈行,不停望左石盲點
咁要瘋狂打左打右
我早排去到德蘭都要騎住右邊行
我講佢講個小馬陣係新架,上星期先放. 個小馬分隔左右綫對頭車架.
我自己行就轉左後照打右燈,慢車望住過,到過行人過路先再打燈入綫.
狂錯字.

我估佢講個水馬陣係新架,上星期先放. 個水馬分隔左右綫對頭車架.
我自己行就轉左後照打右燈,慢車望住過,到過行人過路先再打燈入綫.

不過都係問返師傅喇.
係呀,新架,早幾日先有
已經無哂師傅堂,今個星期就考,咁突發加野真係玩死
敬德街打8字肥左,好撚難
上邊勁窄
快啲排快期

我見夜晚好多人去敬德試路,你無去咩?
通常去嘉齡,因為好塞車,又多泥塵,亞sir唔鐘意污糟邋遢
望係咁咩,just in case 都要兩手準備
都去左2次既
但唔熟,就要考
試下去常和街有條閘個個斜路練下,依個打得到,敬德街都冇問題
啱啱練完。望真d個水馬陣前後係劃咗雙白線,原本條虛線可以無視。地盤出入口附近長期有障礙物 (雪糕筒同死車),記得打住右燈,過障礙物前後要擰頭。因應左線d障礙物,斑馬線前要行住右線咁過,斑馬線後就睇下多唔多車泊咗係路邊再決定埋唔埋返左線。
睇下點去先,想問下係咪學禁?
$?
練路試練幾個鐘好
20個會否多?
考元朗 14:40
呢個時間如何?
暫時淨係練過夜晚 唔知日間情況如何
因人而異,我就差唔多,練到覺得熟為止。
考12點多唔多遇到跟巴士尾情況?
係咪佢埋站上落客,我要跟佢停係後面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞