[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(196) 望下#1 先

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
144hz要2080 ti
想買BenQ EX2780Q 27 Inch QHD 1440p IPS 144Hz
如果唔全高呢.... 強推係咪會好LAG?
唔會好lag,睇咩game,一般都有60fps以上
battlefield cod e d game 夠唔夠做?
想問下邊到做七千
thanks !
無咗啦blafk friday+cybermonday果陣amazon做緊67xx,運費我估500
唔該師兄
想買平144Hz mon既話
24" viewsonic xg2402/ASUS VG258Q
或者27" aoc G2590PX
呢幾隻係咪ok

同埋用n卡既話係咪只可以用g-sync既mon
我轉2060s要加幾多
2070s先啱
GIGABYTE GeForce RTX2070 Super Gaming OC 8G

$4200
差k幾,不了
2070s貴5700xt $850咋喎
而2060s同5700xt同價咁濟
你點樣得出差k幾
5700xt表現同2070s差唔多
但個價同2060s一樣
你有g-sync mon就買2070s
freesync mon就買5700xt
分別在於睇你需唔需用gsync
用多幾年又唔怕 我怕又係用5年 其實我拎嚟開天龍八部6個ac一齊玩
咁用5700xt都夠
機箱和火牛今晚送黎啦人生第一次砌機即將展開
如果咁樣安排SSD OK嗎?

OS  : ADATA XPG SX8200 Pro 512GB
Game : Kingston A2000 1TB
os+game 8200pro 2tb
想打csgo/aoe決定版
已有ssd/mon/機箱/keyboard
缺顯示卡/底版/u/牛
目標:csgo解像度1024x768+最低設置行到60-70fps就足夠
我仲係學生所以想3000內搞得掂但唔想買二手
如果有野漏左冇講屌得輕力d
我係絲
仲有ram要買
其實係咪冇乜問題、同4133c19係咪好過3600c17、唔識呢啲,我係跟推薦list揀既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞