【公投】你覺得熱狗係屬於泛民本土定民賤聯B隊?

231 回覆
40 Like 668 Dislike
學人搞宗教迷信,
人地法輪功成功咁多,
熱狗除左自爆重可以有d咩作為?
]泛民本土 15

民賤聯B隊 119
王立強:共狗派人落黎分化,再煽動港獨分子(天琦)

講到出晒腸一諗就知係邊撚個

仲要e家運動咁耐都縮到影都唔見
其實佢地呢兩屆吹雞叫人投白票叫人射落海唔益泛民,一路搞分化搞得好成功,好多連登仔信佢地架,我就係連登同班白票狗性性五毛屌左幾年啦。
碌撚就一定係其中一個主要成員啦,叫碌撚講兩句啦
5毛利用熱狗的陰影,不斷嘗試分化令手足割
有fd做政府,佢指出內部brainstorm 會議, 係想社會運動back to 2014模式(互割互篤), 減少建制壓力

其實今年開始熱狗連人力都合作到
forget 2014
熱狗講到明佢地唔係本土派
但熱狗今年仍然叫人投白票懲罰泛民又點解釋?
即係b隊啦
由佢哋淡出歷史
實習緊既社工學生入!!!
https://lihkg.com/thread/1762478/page/1
原本都無乜人理班白票狗,不過一到選舉班白票狗隱性五毛都會跳哂出黎叫人唔投泛民,見班狗咁我先幫佢地搞個公投囉
請投票,不要做白票狗
死原來係民主派黎
咪撚搞咁多得唔得
我認同熱狗係私怨撚
但你係到追擊佢地又有乜意思?
一人嘈少一句啦 唔該
老社運怨婦,阻膠住哂
咁出年班熱狗白票狗又跳出黎叫人投白票射落海都唔益泛民幫保皇狗助選咁又點啦?
點解你唔叫熱狗少句唔好再搞分化泛民本土呢?
叫得郁就唔係熱狗啦..
事實係都無人show佢地
你當畀面佢地都有係前線出力 一人嘈少一句啦 好無?
蟲泰條柒頭唔多見佢,其他熱狗有無出?
我只係見選舉果時就見到班熱狗,其實如果佢地唔係搞分裂搞到過佳兩屆保皇黨大勝又點會屌佢地啦?
呢兩個回覆係我係其他post對陳云呢幾個月既總結:

「血債票償」係一件蠢事,但行使投票權去驅逐中共抓牙就係一件義事

陳雲根呢個賤人
9/6、12/6、16/6叫人唔好上街、唔好衝擊做泛民棋子,結果靠住歴史性既100萬同200萬人上街,仲有最重要12/6無數手足既犧牲,惡法當初先可以暫緩

另一條惡法禁蒙面法立法當日,陳云叫你乖乖地留係屋企,又係離不開「唔好中泛民計」既論調,如果跟佢咁做,咁即係話比政權知道呢條惡法係好有效,更加會孤立埋最前線、最勇武、一定會上街反惡法既手足,同時將義士用完即棄;而最有喜感既係,呢條惡法一個轉身比泛民打贏埋

香港人得到加泰既聲援,舉行返加泰集會呼應,陳云叫你唔好去,話會影響美國人權法通過,結果而家兩院都通過晒

不停吹奏休息散水話要等埋人權法通過,到人權法就通過,就吹話要等埋貿易協定,目的只係想分散前線既人,幫政府維穩

又係離不開「中泛民計去送頭」,叫人中大唔好支援,理大圍城唔好去救,咁同將前線既手足用完即棄有咩分別? 老吹黑警會自己退叫人唔好去理大救人,結果轉頭黑警就攻入zcore洗樓;就算成效唔大,唔救人等同將義士當condom有咩分別?以後仲會有人上最前線抗爭? 陳云條賤人由頭到尾都係想消滅最勇武既反抗勢力

三罷好明顯係其中一樣可以好有效既抗爭方式,陳云一邊屌晒其他反對派籌款食人血饅頭,然後一邊叫你地唔好三罷乖乖返工,努力返工先可以出糧捐錢比佢,what the fuck?!

即使區選制度對實際抗爭作用有限,但有機會爭奪資源又好、驅逐中共既抓牙都好,投票亦係兄弟爬山既另一種抗爭方式,經歷左721、831、101、無數犧牲左條命既義士,陳云叫你嗰一票投比中共,等佢既抓牙繼續可以屠殺香港人

唔係下下大圍方向做一件事,故意唱反調就係自己好撚清醒,世人就一定係港豬;唔係下下踩低晒全世界,自己就真係與眾不同,肯醒未呀?熱青城同你班迷云黨,唔好以為睇兩本陳雲根就真係覺得自己聰明過人啦,我屌你老母

做多一個簡單總結:

政府唔想我地做:
(1) 街頭抗爭: 呢樣唔洗解釋
(2) 和平集會: 因為和理非好明顯可以凝聚民意
(3) 三罷: 直接影響經濟,直頭鍊住政府春袋
(4) 投票比反對派: 贏選舉係最有說服力既民意表達選項

陳云叫我地唔好做:
(1) 街頭抗爭: 咁樣係"泛民既棋子,泛民推你去死"
(2) 和平集會: 咁樣係"中泛民計,日程表係推你去送死"
(3) 三罷: 唔返工自己就無經濟能力,要留返啲錢捐錢比佢"做研究"
(4) 投票比反對派: 泛民食人血饅頭,要"懲罰泛民"

同政府啲口徑完全一樣,只要係前面個理由加上:
"中泛民計"、"泛民食人血饅頭"、"泛民推你去送頭"、"要投比建制懲罰泛民"、"泛民出賣義士抗爭者"
咁樣就好合理,完全係覺醒晒,國屍好有智慧,要iq140以上先睇得明

另外民間搞既活動例如連儂牆,黃色經濟圈,"願榮光歸香港" 呢啲都係政府唔想我地做既野,因為呢啲係可以匯聚民意同打擊政敵(藍絲)既軟實力
只要加上"黃絲戇鳩做埋晒啲無謂野"、"黃絲淨係識今天我"、"黃絲豬閪唔敢還手"咁就完全合理化,民間所有活動都係戇鳩無撚用

明明"光復香港 時代革命"係一句所有香港人既一句口號共識,時代革命就係正正表達到香港人(不論獨派又好,一國兩制論又好)要由下而上推翻而家呢個腐敗政制既精髓所在;2016年本土派比熱普城搞到雞毛鴨血,佢地熱狗就不停恥笑時代革命革左去邊,到2019年遍地開花,又要眼紅一個為左香港而身在獄中既梁天琦,係要整成一句老土到核爆既"光復香港 驅逐共黨" ,屌你老母而家咩中國嘻哈玩押韻咩

我一向都話唔好晒時間去捉鬼,但陳云同佢啲黨羽係咩人,大家自己睇
熱狗點會無出 只不過唔需要高調

你要記住 老一輩泛民出賣過香港人 呢一個係事實
新一代泛民有革新 呢一個都係事實
熱狗放唔低舊仇 你唔可以怪佢地
但暫時睇 最多咪都係叫你投下白票/唔好投咁
仲要要無乜人聽佢地講
選舉只係一條支線 唔好咁計較啦好無
場仗完咗喇咩?
人屌你 你又屌返人 為乜?咁樣會贏??
認清敵我好緊要,好似碌撚果d,明知佢係鬼唔通重要日日吹奏佢?
問題係熱狗當唔當我地係自己人先?今次泛民本土大團結而熱狗重係叫人投白票射落海都唔益泛民,明幫保皇黨,係咪扮睇唔到先?
都係個句
上代民主黨私入中聯辦 搞到泛民四分五裂 呢個係事實
而新一代年輕泛民可以團結返香港人 呢個都係事實
咁熱狗唔原諒泛民 你唔以怪佢地咖 而家佢地亦都有出黎抗爭 咁當然 佢地直頭當泛民佢敵人啦

但你屌返佢地有咩用?係 佢地可能會影響都泛民選情 但成場運動 選舉只係支線ja 未完ga
咁你係咪想消滅哂d熱狗 等前線愈黎愈少人丫?

你唔需要當熱狗係你朋友 但都唔需要當佢地係敵人 如果唔係 你同熱狗有咩分別?一人嘈少一句 各有各做啦
都係果句熱狗有無當我地係自己人先?
佢當泛民係敵人就肯定啦,如果佢係自己人就叫佢地反省下咪撚次次都叫人投白票攻擊泛民幫保皇狗助選啦。

同埋當年泛民入中聯辦係傾超級區議員,相都比所有傳媒登啦又點算私入?不過d奶共傳媒就借呢件事搞鳩泛民,碌撚熱狗亦係借呢條事發爛,不過點都好如果確認係自己人我下次同熱狗助選都得呀,不過大前提係熱狗係咪鬼囉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞