屌你咩林鄭,連Peak Design腳架都唔比入口

82 回覆
86 Like 1 Dislike
終於有巴打收到
我都係尾個幾日訂 未有消息 希望快d 到

重有冇人收到😭😭咩消息都冇呀
我未有
我見螢記已經有貨
屌柒pd佢哋話無出貨比reseller
我隻眼一定有問題
訂左carbon 版 仲未有送貨消息
Demo嚟姐,我見街訂起碼3月先有
demo唔係腳
千呼萬喚終於等到個email
好波
終於到
上中幅都算穩定,拍腳都唔會點震
仲未收到email
呢個紋身有型
其實點解 一枝Made in Chi na嘅香雞腳仲貴過某啲gitzo 做工又唔算好

認真唔覺旅行腳值呢個價
星期五收到支腳
潮牌,型囉
我用peak design嘅價錢你買枝同級Gitzo比我
on9仔
又幼又唔穩
全開 㩒個波頭隻腳仲郁得

咁Q貴買支那腳
點解幼等於唔穩?我去海邊影,不知幾穩

係,我㩒住枝腳,成個人跳起,枝腳係會郁

係,好Q貴,仲要make in china,不過人地有心解決腳架嘅體積問題,比出一個gitzo幾十年嚟都諗唔到,或者根本無心去諗嘅答案,而唔去學其他廠一樣做Copy Cat,令到市場上嘅腳架9成睇落都一樣

係,係好貴,但係我就係買佢呢份膽色

人地engineer 花心思設計/採用特殊六角形嘅金屬管嚟做腳架,賣到同你用五金行100蚊幾枝嘅鋁管做出嚟嘅腳架一樣價錢,作為peak design用家,我講聲唔好意思
大把peak design貨coload喎ching
https://youtu.be/H2Ts5ouRXVE

可能你買嗰枝好好造工啦
起碼我去試 + youtuber試
佢全開 上部ff無反+ ~800g嘅鐘啲腳係推得郁

係佢design做到好輕好幼
但係件product出到嚟 變咗幾千蚊 但係冇咗落腳嘅意義 仲要支那造
唔係話特殊design又一定>所有野

如果整到咁輕 但係連普通千幾旅腳都比唔上又有咩意思 用幾千買個信念唔係唔得 個原意都係好 但係最後出到嚟件事唔係佢講到咁完美+ 幾千蚊仲要慳成本都支那造 售後又唔知係咪一換一 真係買唔落手囉

pd唔係信仰嚟㗎
Gitzo依家都係意大利組裝中國製組件
Manfrotto直頭係mic...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞