PS4 刺客 奧德賽 好唔好玩

144 回覆
7 Like 10 Dislike
呢啲作業式大地圖你enjoy就好玩,唔係就不停重覆重覆悶到仆街
個人黎講比較喜歡黑旗多啲
不過呢隻都唔差 我都玩左340個鐘
今集都仲叫作業式
咁你仲問?
都抵啦
樓主第3集重製版唔建議買
第3集嗰時嚟講就覺得好神奇多咗好多嘢
但你玩完odyssey再玩第3集應該覺得好冇癮
除非你鐘意美國獨立段故仔
但個人嚟講我好撚鍾意odyssey
個地圖好撚正同真係打得幾爽
岩呀
個玩法變到好似 witcher , 連 D BGM 都勁似樣
雖然無巫師3咁抵
不過算係ubi少有嘅良心之作, 買gold版包埋dlc啦
起源轉RPG玩法唔成熟, 故事除左結局之外, 成個故事過程都好垃圾
但奧德賽我覺得佢轉營成功 ,不論故事同玩法都改善左好多, 但隻Game都係有陣ubi味, 即係收集野, 開地圖, 作業感果種味道
佢好撚ON9既一樣野就係明明已經做左一大撚堆主線支線劇情
仲荒死你唔夠多野玩咁塞番一大堆佢DUBI特色開放世界既ITEM入去
有強逼症個D玩呢隻野個時間就變左無限拉長
其實我岩岩接觸UBI遊戲果陣都會全收集, 但慢慢就好厭佢呢陣UBI味
https://youtu.be/eFAgO5WKnQA
呢條片答到你
舊UBI個D幅地圖你唔收集同玩佢D倒模野玩完條主線真係冇野好玩
但新呢兩集多左好多支線俾你玩個陣你仲整咁多問號出黎把黎咩
算把啦, ubi d野真係隔幾代再玩好d
佢每代之間個變化太少
我所有AC都爆晒。

呢隻因為時代問題連手臀個刺刀都冇,可見佢AC味不重

暴力戰鬥好爽,主角同隻船個人化都高

加上有神話怪獸及一啲你識既歷史背景,所以我覺得算幾好
刺客教條玩法本身唔差 最主要我鍾意佢每一集都將唔同既歷史人物、環境、文化 活生生咁呈現喺隻game入面
對我黎講呢個系列唔係用好唔好玩黎推薦 而係呢隻game值唔值得買返黎欣賞
呢樣真,所以每隔一代,我都會伏一次
未玩之前覺得brotherhood最正
玩完覺得呢隻最正
玩左十分一冇玩
我男角爆完再用女角爆多次
鍾意希臘,希臘神話斯巴達應該會加分
海戰比預期好玩,地圖幾大,但冇rdr2咁令玩家卻步
主線戰鬥唔太難
個人認為揀角男>>>女
男女有咩分別?

岩岩玩揀左女
劇情99%一樣,但揀男膠味會重好多
揀女可以狂開白合劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞