|Switch機主討論(129)| 健身冒險 | Mario/Sonic東京奧運 | 路易鬼屋3 | 劍盾

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
係加強版
Postcode 用黎計稅
有啲地方免稅 可以google搵下
去左澳洲 eshop 買左 zelda botw DLC
爆左機一年係時候開始 hard mode 自殘下
無分區域既 game 先可以
例如 xenoblade 2 係不可以美日跨區
俄南非就唔肯定,我就美國/澳洲今個月都仲OKAY (渣打 visa 不經 paypal, 主機上面買,唔好用 website 買)
想問點知有冇分區?
如果你英文 okay 的話建議你睇呢個解釋:
https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/83do7z/switch_games_titleid_and_compatibility_with_dlc/?utm_source=amp&utm_medium=&utm_content=post_body

簡單講, 要知道主 game 既 "Title ID",
以下兩個site 可以 check:
http://nswdb.com/
https://switchbrew.org/w/index.php?title=Title_list/Games
以xenoblade2做例,你會發現美版/歐版 ID 係0100E95004038000 而日版/中版係 0100F3400332C000,即係不一樣,呢個情況下買 DLC 最安全係跟返主 game 國家。

我無DL到,點知扣左我錢,之後又DL唔番
咁就無左$400...
想問下咁多位巴打

你地部機個保護套會係邊到買??

有門市個D
學到野,thanks
帳號地區轉個個位灰左轉唔到,有冇巴打知點搞先轉到
我已經取消左自動續訂但都係灰色左轉唔到
想買XB2但要中文既話係唔係一定要買日版/港版
美國eshop係唔係無中文
美版冇
XB2 2周年
你戶口係咪仲有正數餘額?
已經洗哂佢都唔得
有無Link左Nintendo Network ID?
有嘅要解左Link先轉得
搞掂

諗緊買唔買埋隻神界原罪2
因為steam買咗都未玩
OK了係依個位,thx巴打
唉 好多game 玩 ,玩唔切
pkm
SD 高達
蘿莎鍊金房

仲有妖怪手錶 ,蛇魔同符文工廠
我連3d果堆都未玩完
兩隻真女神同兩隻世界樹迷宮
主機包唔包埋配件
joy con 粒菇壞壞地諗緊買過對新定拎去保養買隻翻新joy con好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞