微博上面大陸人係咁鬧環球時報

668 回覆
717 Like 7 Dislike
成撚日話大陸科水落香港
點解香港人完全唔覺?
快撚d放棄香港啦中國豬
死出香港啦成日得個講字
再嚟香港爛賓周爛臭閪冚家剷
係呀 以前支那仲未想殺晒我地添
而家先知自己睇緊假新聞
唔可以怪哂佢地,佢地都係黨媒下既受害者,咁一個大話一百個人一齊講就信係真嫁啦
當初無港商上支那投資,中國何來改革開放,D民工返返鄉下耕田啦
大陸買樓唔洗俾社保
佢地要交社保覺得唔公平
事實無乜香港人上去買樓
講到唔洗錢咁 笑死人
抵死,土共咁鍾意用愛國主義洗腦,依種所謂愛國情緒總會反噬返佢
你係唔係愛黨愛黨既官先
斷奶粉斷藥妝
愛國
我地攬炒我驚佢樹皮都冇得食
好似送比我地咁 其實除左每日150 中國有乜係送比我地既
明明就係倒轉
係香港養佢地多D
真係斷就好
捱唔到貴菜既返大陸擁抱大灣區
因為香港有第二個制度,
而且係好過佢地多, 酸到佢地仆街
不過亦都按返魚蛋論

佢地係想我地仆街行佢地個套, 而唔係改變制度
斷電啦
香港攞大陸人稅收做補貼 ?
定係支那人落嚟呃綜援呃公屋呀
咁嘅嘢都講得出 蝗蟲真係唔死都冇撚用
成班小粉紅真係癲到無人性
開始屌黨媒報導唔真實 報喜不報憂
真係好撚慘 成班連打字都要避敏感詞用拼音 仲日撚日以為自己先係唯我獨醒既撚樣
我建議中國這樣懲罰香港搞革命:
1. 不准香港加入大灣區,等香港沒得分享當大灣區人的榮耀
2. 不准香港建三跑,人工島,使香港少了未來發展方向
3. 停止每日 150 殖民,令香港人口老化
3.5 與中國人通婚的香港人,強制留在中國定居工作,吸走香港的勞動力
4. 停東江水,令香港被迫另求水源建海水化淡廠
5. 撤走駐港解放軍,使美軍攻擊香港時的沒人保衛香港
6. 要求所有中國教職員和優才辭職,回中國工作,貢獻自己才能知識,不益香港人
7. 將工聯會撤回中國,香港不配有那麼好的工會,等你班人無得學中國象棋
8. 在香港買奶粉回國,一律無期徙刑,等你香港人無得賺奶粉錢
9. 不再委任特首,等你香港人自己選,以後特首級人才留給中國慢慢用
10. 不教普通話與簡體字,香港人永遠學不會講不好中國的文明語言與規範文字,被中國人當醜小鴨排斥
11. 不到香港看醫生和打疫苗,讓香港醫生護士沒有生意,餓死他們
12. 強制所有中國國民即日撤走香港所有資產,規定包括不可持有任何香港物業、不可擔任公司股東、不可持有任何香港銀行之戶口、不可進行任何融資,違反者將會’立即送中’,回國後即判無期徙刑

既然上面的東西全部益你,快些拿走,等班香港人哭住要認錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞