微博上面大陸人係咁鬧環球時報

668 回覆
717 Like 7 Dislike
支共死撚開
人哋無言論自由只能咁樣
哎喲,嬲嬲豬啊?
佢地成日話洋大人係最高級 港澳台第二
真係無果d,咪貴到仆街囉
不如俾香港獨立大家開心啦
有冇諗過唔係政府優待我地
而係個政府殘害緊人民
呢d係基本權利 你地都應該要有
佢地咪淨係可以上網屌下
有咩實質性嘅事可以做到出來
最起碼佢哋有一句話講得啱
喺中央眼中 所有嘅觀點立場都無意義
繼續做keyboard fighter啦
食花生食得好開心
好多人唔知
果然用果40%打飛機
水係天價買
食物唔止同中國買(米已經係食泰國為主)
電係香港自己本地發電近七成,得三成係大亞灣發,而且都係香港中電有分科水
班中國人俾人洗腦洗到
真係無嘅話我唔怕佢貴
又唔係日日食
拉晒佢
終於有份官方嘅數據討論下
放心啦 佢地見到咁樣 佢會同你講:冇大陸嘅瓜瓜菜菜點會養到你哋香港人肥肥白白兼做到生意
廿二年來幾時俾過著數香港?
每日150定蝗蟲過境自由行?
支那從來只係從香港上攞著數,想完全操控香港來展開對外貿易賺錢
PUSH
借位一用.......

集中討論-----
[警世] 致各位今次當選區議員
https://lihkg.com/thread/1753634/page/1

-----------------
我希望有人可以代筆一個正式EMAIL
最好中文掂既寫手去做(我中文唔好, 希望有高手)
情理兼備比我地去改
再EMAIL比自己區議員
佢地唔敢唔做野
叫佢地半年內公開PROPOSAL
點樣去改革社區同埋18區既區議會

要做執政聯盟啦--- 如下
當選咗嘅區議員肯行多一步 政府即刻冇棋
https://lihkg.com/thread/1753383/page/1

連儂牆可以各區都正式比個位
唔準差人拉
有得諗架

另外請番手足亦係一件要做既事
比佢地做SUPPORT TEAM

另外要查突出既選舉舞弊事件
焗住個制度要改善
唔好等馮鏵無野做

更多意見包括五大訴求, 黃色經濟圈
挾住區選民意 識得玩可以好好玩
https://lihkg.com/thread/1753288/page/1
我哋幾時有坽支那老百姓嘅錢?
真係好似佢哋會講嘅嘢
講真, 大陸網民啲態度, 都幾似連登仔
咩補貼?cls
真係要興建海水化淡
增加本土發電比率
我一蚊都唔想比大陸班仆街
on99,我懷疑佢平行時空,民主黨同暴力關乜撚事,民主黨九成和理非唔怪得之佢返上面發展啦,佢啲消息錯撚曬
細個想睇動漫時,都話境外地區,不在服務區
咁樣好難要人覺得自己係支那嘅一分子喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞