Metal Build 討論區 3: F91 人人有得玩

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
主體底盒原來真係唔係膠紙只係同上圖一樣靠紙口接埋

咁所以只要慢慢黎,唔開膠紙係都可以開到盒的!
當然新手咁開盒個啡盒底好易有傷,但開多幾次。。。
即使有傷,你開完再pack 返,相信要發現盒底開過相信極難

不過大部份人都唔會咁醒 剩係識只開盒check 件做藉口
因為班友day1開盒個時都冇諗過會賣翻出去 為炒個啲更加唔會去開
單邊膠紙都奶野真係唯有硬食 冇得防 只可以講機會唔大

MB X GFFMC

MB X GFFMC

唔中

MB X GFFMC

唔中

hirm又話出wzc

Hirm蟹
魂展
要出手了

MB X GFFMC

唔中

hirm又話出wzc

Hirm蟹

得返GFF....垃圾系列,睇定粉少唔急
說好的GFFMC x Metal Build 呢

MB X GFFMC

唔中

hirm又話出wzc

Hirm蟹

GFF定GFFMC先
幅圖就淨係寫住GFF,
但GFF得1:144咁上下大
GFFMC先1:100
睇定少少好喎

買得

MB X GFFMC

唔中

hirm又話出wzc

Hirm蟹

GFF定GFFMC先
幅圖就淨係寫住GFF,
睇定少少好喎

買得

咩黎 認唔到

唔中

hirm又話出wzc

Hirm蟹

GFF定GFFMC先
幅圖就淨係寫住GFF,
睇定少少好喎

買得

咩黎 認唔到

咪上面個部囉

MB X GFFMC

唔中

hirm又話出wzc

Hirm蟹

GFF定GFFMC先
幅圖就淨係寫住GFF,
睇定少少好喎

買得

即係unicorn個系列啦,wing zero又係可以一模多用

唔知d膠會唔會變黃,我記得呢個系列d白色係會變黃
快D 27號啦 魂展
應該會有00Q睇
快D 27號啦 魂展
應該會有00Q睇

ARX7

另外個隻邊有人買

另外個隻邊有人買

BANDAI 玩具部VS模型部
模型個隻唔係有盾咩
F91亞版見街1499
F91亞版見街1499

亞版有咩分別
F91亞版見街1499

亞版有咩分別

唔洗食炒
唔係自己出隻野同自己爭生意咁搞笑呀

Metal robot 魂將會出7劍G同XN OOR
夠竟marketing 班友諗緊乜野
Metal robot魂OOR 899真係笑撚左 平你又唔撚係平
1比144又細隻 今日見到實物係幾靚 又有marking
MB冇錯宜家動不動就1500~1700 對比翻價錢差距都好大
只可以講其實兩條line冇衝突
因為佢真係打住所謂既中價市場 (好似係?)

除非你同我一樣覺得上MB都只係比多少少(600$)咁佢就真係唔撚值呢個價

有心買合金玩具既都清楚同一款機緊係揀MB喇
有能力買得起900$既玩具 我唔覺得佢會對於MB價位會有d咩壓力

佢覺得兩條line定位係唔同 但係事實上又係咪咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞