[sony/罪大滔天]用家集中討論區(4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
各位sony a7有咩入門鏡推介
二手鏡頭2000$倒
影街景、建築

28F2

唔好意思,突然醒起我都幾鐘意係街琴影貓
如果係變焦鏡又會有咩推介

Sony 變焦無乜太多選擇
除左kit 28-70其他都會超budget
你仲可以揀手動鏡
邊到有可靠啲既鋪頭
想入水貨18-105
大概幾錢?
同埋係咪除左保養之外 行貨同水貨無分別?

水貨維修要補返續保錢,另收乜費物費咁
總之可以比錢上cs整

巴打有無鋪頭推薦
各位sony a7有咩入門鏡推介
二手鏡頭2000$倒
影街景、建築

28F2

唔好意思,突然醒起我都幾鐘意係街琴影貓
如果係變焦鏡又會有咩推介

Sony 變焦無乜太多選擇
除左kit 28-70其他都會超budget
你仲可以揀手動鏡

明白唔該巴打
大家收二手鏡通常係邊度收?
想收枝touit 12/2.8 但係肥花無
有冇d 就咁差粒電嘅差機推介
最好插usb 差唔係果d 火牛頭
有冇d 就咁差粒電嘅差機推介
最好插usb 差唔係果d 火牛頭

kingma
巴打們 如果想自拍婚紗照 你地覺得邊支鏡係必用
已有 24 1.8 KIT 鏡 同 55-210
Fe 85 1.8 同 batis 85 睇review 又真係相差不大, 好難揀

呢幾支揀一定係24mm f1.8 但都係完全唔夠用
其實你影婚紗照 無燈 無廣角同中長焦
真係好難影
Apsc 影婚紗相都真係無乜選擇
租部a7r2 同 85mm f1.4gm + 16-35mm f4 啦 (但其實都未係好夠洗

自拍意思係selfie定係落腳自己影合照嘅意思 

真係好難影
租部a7r2 同 85mm f1.4gm + 16-35mm f4 啦 (但其實都未係好夠洗

屌,婚紗相畀錢人哋賺啦 
a7ii 35mm 有咩選擇
sony 果d 1.4 太貴

35 2.8

35 2.8

好想佢出支AF 35/2,呢個應該價錢同光圈都係全天候可用

35 2.8

我都想. 所以RX1 唔賣住 做副機
買左a6300, 想問有咩鏡頭推介? 旅行用, 街拍, 風景比較多
買左a6300, 想問有咩鏡頭推介? 旅行用, 街拍, 風景比較多

touit 32/ Z24

35 2.8

MF 35/2 就有支

真係好難影

屌,婚紗相畀錢人哋賺啦 

a7s 買左支2870 kit鏡旅行用,
返到黎有d後悔冇買24240f/3.5-6.3
得70mm,去旅行真係唔多夠用
但支24240又真係好重

練吓構圖啦,遲吓淨係玩定焦㗎咋 

未用過呢啲天涯鏡
香港Sony A7R II 終於肯減價
而唔係送粒黃豆俾人

Sorry減到20,990
睇怕街價17,990 買到
香港Sony A7R II 終於肯減價
而唔係送粒黃豆俾人

Sorry減到20,990
睇怕街價17,990 買到

仲有10日就公布新機
而家先肯減會唔會太遲
要買都唔差在等多陣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞