[sony/罪大滔天]用家集中討論區(4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
sigma 19mm f28 有冇人用過 有冇評價

抵到仆街,好用無投訴 

街仲有無一手

http://Price.com 仲有

呢支係有一手,難揾二手 

聽講話會得9點對焦,唔知係唔係
不過的手上有Sigma DP1M ,本身個19/2.8 利到爆

泡泡對焦 (af-c)得中間,但係正常對焦點就用晒嘅 

買左 但未拎去影野

呢支散景夜拍如何?買唔到sigma 30mm想買呢支

Sigma 30 同類應該係Sony 自己支SEL35 或者Zeiss Touit 32吖話?
你搵支Wide Angle 代替?

窮呀嗎

終於遇上窮友

我都係窮
諗緊入新既fe85.8定 55.8
街拍多 a7rii
如果出支compact嘅fe 35mm f2
唔洗講野,即刻賣apsc上FF

唔會岀囉,打到rx1
街拍多 a7rii

講堅2470呢個range街拍無得輸
如果出支compact嘅fe 35mm f2
唔洗講野,即刻賣apsc上FF

唔會岀囉,打到rx1

佢想出都唔會出到
睇下rx1 支lens 就知個結構擺唔到落有mount 既body
街拍多 a7rii

個人偏好 35mm 街拍
55 同85 都覺得太長
街拍多 a7rii

焦段真係睇個人習慣
有人用100mm玩壓縮感添

用開55.8 搭 28mm手動

yes 呢個真係完全習慣偏好問題
街拍多 a7rii

焦段真係睇個人習慣

Nex6果陣 Sigma19同Touit32
而家A7ii跟一支Loxia35算
街拍多 a7rii

焦段真係睇個人習慣

我依家a6000 都係用呢兩枝
街拍多 a7rii

焦段真係睇個人習慣

要我買我都係買85.8 55好似唔算差太遠
街拍多 a7rii

焦段真係睇個人習慣

最後我都係買左85.8
街拍多 a7rii

焦段真係睇個人習慣

最後我都係買左85.8

我都想買埋先出發去旅行
想問30mm f1.4對中焦嗰下個鏡頭係咪會有「卡」咁既聲?
唔係機身嗰下提示聲
想買部細機跟身,RX100M3/RX100M4.
如果唔需要4K. 影相多拍片少, 係咪M3已經夠做?
唔知邊頁有人想a6000+16-70
咁岩fb見有人放二手$6600
打算去馬A6300行貨 加 1670Z水貨鏡 直接去哂三陽買有無問題 唔識check水貨鏡 求指求
想問30mm f1.4對中焦嗰下個鏡頭係咪會有「卡」咁既聲?
唔係機身嗰下提示聲

光圈葉?
唔係機身嗰下提示聲

光圈葉?

我都唔知係乜嘢聲 對到焦就有一聲
唔係機身嗰下提示聲

光圈葉?

我都唔知係乜嘢聲 對到焦就有一聲

https://www.youtube.com/watch?v=rVe2Hh5RPgc
咁嘅聲? 如果係光圈葉發出嘅好多鏡頭都會有
各位sony a7有咩入門鏡推介
二手鏡頭2000$倒
影街景、建築
二手鏡頭2000$倒
影街景、建築

28F2
1635z 屌得過? 成8k5 加重量

定2470
二手鏡頭2000$倒
影街景、建築

28F2

唔好意思,突然醒起我都幾鐘意係街琴影貓
如果係變焦鏡又會有咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞