做左兩個月自由接單速遞,你問我答

991 回覆
7 Like 13 Dislike
個地址原來係提貨點,結果無扣到錢
個d唔接好過接
禮拜六日特別多
pickup master
lalamove 好多單都要電單車,
就算步兵單,都要好急,差唔多跑咁滯
lalamove根本要撞彩 啲人絕大部份要車手 唔知車手同步兵係咪同價 仲要喺附近先接得 你遠小小接完去 啲閪客即刻問幾時到 一聽唔係附近即時話cut
好彩冇俾錢上堂
電單車應該係
貨van同噸車係另一邊
新手上路
我唔清楚 不過就算係元單車都好 唔分開勁戇尻 我試過接左單去到樓下 條友打黎問部車泊邊 我話係步兵 條友話要cut單因為要車手 其實佢嗰件貨10kg都冇
有邊日倉單唔西
昨日都做左五百幾
Jobs?
唔係,一半私一半倉
尾圍爆車做左唔係個個都肯入既地方
車費幾多?
連埋番屋企都係廿幾
Fatfat
送貨被防暴拖出車撳地 違泊竟變襲警遭帶走

反送中運動持續逾半年,警民衝突越演越烈,警員濫捕濫暴情況加劇升級,市民怨聲載道。今日旺角界限街發生防暴警當街將一名違泊司機強行拉上警車事件,令公眾嘩然,質疑警察濫捕達無法無天程度!今日中午12時許,界限街路邊當時泊滿車輛,一部客貨車並列停車(double parking),司機在此上落貨。其間有兩部警車駛經發現,至少4名身穿防暴衣的警員落車,與該名貨車司機理論,其間警員大喝司機「快啲開車,睇唔睇到個牌呀!」司機心有不甘,怒氣沖沖還口說:「呢度全部車都違泊啦,仲乜剩係趕我一個走,你要抄咪抄(牌)囉!」

此時雙方發生口角,警察越罵越大聲,其間有警察將身驅貼近司機及呼喝,司機開車門欲駕車離開,惟此時卻被兩名防暴警打開車門,夾手夾腳將司機拉出車,將他扯向地,令他趴在地上,兩警壓在他身上數秒,其間不斷有車輛駛經旁邊的行車線,因警員將司機按壓在地面,一度令車輛不能通過響按,其後兩警員將司機抬到貨車尾,只見司機手腳不斷郁動掙扎,十數秒後又拉起司機,推他行至車尾,面向擋風玻璃,大喝他「將雙手放喺後面」,其後強行將他雙手反向後,並鎖上手扣,推他走往前面的警車,最後登上警車離開。

讀者郭先生當時途經現場目擊整個過程,並拍下影片,他憤憤不平說:「司機除咗違泊,冇做過傷害警察嘅嘢!」他深感警暴的威力,令他對警隊更加失去信心,「光天化日下,附近又咁多人,警察都做得出呢啲事,實在太過份了。」

肇事司機受聘於一間洗衣店,負責送收毛巾兼駕車一腳踢。《蘋果》去到現場找到司機送貨的髮型屋老闆,他說幫襯該洗衣店很多年,不時見到涉事的貨車司機,暱稱他做「毛巾哥」,當時他已送完毛巾,並將要洗的毛巾收走,「佢一向態度好好,冇嘢,有打招呼,叫早晨。」老闆指他很遲才知道事件,出來查看時已見「毛巾哥」被拉上警車。

而「毛巾哥」任職的洗衣店老闆則表示,肇事司機受聘兩年,形容他「唔燥底,唔激動」。他自言「就算有告票,都係公司畀,一年只係幾張。」他說事後由客人通知才知夥計出事,他連忙趕到現場,夥計已被帶走,剩下看守客貨車的警員,他搬走車上的貨,但客貨車要扣驗,警員告知他夥計涉襲警被捕,老闆無奈說:「好誇張,出面泊滿車,佢係double parking,最多係抄牌啫,點會變成襲警㗎!」

《蘋果》正向警方查詢司機是否被捕及其被捕原因。

執錢咁執
今日d戰區鋪頭單$5x都有人接
反而性玩具無人做
今日冇接單
其實唔駁佢即走根本乜事都冇 條友一時扯火搞到一身蟻
D單全部取貨日期係21號
D單咁西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞