iPhone x唔著機,幫手足慳番4千幾蚊(免費幫各位手足維修iPhone)

419 回覆
359 Like 2 Dislike
我p牌推唔到舊post,唔知我係邊個既巴絲可以睇番:
專門整iPhone壞主板之你問我答(義士免費整iPhone)
https://lih.kg/1559974

有位手足部iphone x唔著機
拎去apple 維修竟然要4千幾蚊
所以拎比我幫佢整

唔著機既先睇下開機電流

已經教低到2.2v電壓
但一扣電就漏電4安
說明主板有大電流短路既地方
而且係保護管擋住既一個電流

Iphone x之後既主板結構分上下兩層
所以先將佢分層,睇下係上層定下層短路

上層主板一扣電出現番頭先既大電流漏電
說明短路既地方就係上層

短路既地方會發熱,松香煙遇熱會溶
所以就用松香煙搵短路既地方

見到雖然保護管發熱,但短路既並唔係保護管
每當開機電路上有大電流短路
保護管都會係前面擋住所有電流,防止大電流繼續燒壞後面既電路
呢個係我鐘意iphone 既其中一個地方

比大家睇下保護管既實際大小
一粒咁細既ic就係保護主板既功臣

短接呢兩點,就可以跳過保護管
搵出真正短路既地方

今次用松香煙,就搵出真正短路既電容
換番粒新既電容落去

今次扣電無大電流
說明短路既問題已經解決

正常開機,幫手足慳番4千幾

整機既巴打絲打可以ig或tg聯絡我,一律免費
Ig: iphonemotherboardhk
Tg:https://t.me/IphoneMotherboardhk
推一推
Kick住左係dfu mode開唔返有冇得救
iPhone 幾?
咩事kick 住係dfu?
係咪八寶利上面
Ching多謝你先,不過建議如果有人真係搵你整 叫佢提供返點解會爛 係咪因為抗爭嘅時候整爛 或者走緊嘅時候跌咗整爛左 如果唔係費事會有其他人濫用 自己整爛左之後扮晒野咁搵你整
天佑香港
唔係
想知i7 壞主板有無得整
多謝巴打你提醒
不過我既宗旨係寧救錯勿放過
同共產黨相反
咩功能用唔到?
Push
6s
應該係update嗰陣部機唔夠位搞到變左磚
辛苦哂巴打
iphone 7唔著機有冇得搞, feel到開到機, on/off 靜音制有震, 係黑畫面
想keep資料定係資料無所謂?
有得搞
有冇跌過?
你料錢點都應該收吧
有冇得換玻璃
開唔到機 keep 之前搵人check過話 壞主板
我試過dnf重裝但彈左error
ipod換電有冇
希望巴打幫到真手足
部5s mon上面D位touch 唔到 收幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞