譚惠珠:香港法院無權力取消《緊急法》

173 回覆
30 Like 329 Dislike
呢條閪婆幾撚時死
但如果牽涉中央政府管理事務,或涉及中央和特區關係的條文,需要按基本法尋求人大釋法

緊急法又好,禁蒙法法又好,點涉及以上兩者?
鳩up個原因都up錯
講個笑話: 一國兩制
你件臭老豬閪冇權講野呀!
依家人地話你出錯題又唔撚得
藐視法庭?
各位手足,關於送林奠去大灣區的partition,尋日激增20000幾人(差不多簽署人數的10%)!,證明大家都好希望將佢舉家永遠封印晌大灣區!

嘅然係咁就唔好停了,跟據早前民意調查有7成人唔妥佢嘅,咁我地嘅目標係咪應該set晌490萬個簽名呢?

小弟英文唔好,如果可以的話,亦希望各手足可以幫手將佢推上國際!

唔使俾錢架,簽完再share就唔使比錢㗎啦。最新消息:今朝22萬9千了!目標:490萬

https://www.change.org/p/uk-home-office-uk-home-office-should-revoke-carrie-lam-s-family-citizenship?cs_tk=AtIXNHLitQ7NOzo40F0AAXicyyvNyQEABF8BvKv03Ej5HuubaSSmIizKZKU%3D&utm_campaign=514ad83a9aaf489a936c80aa7705b65d&utm_medium=email&utm_source=recruit_sign_digest&utm_term=cs

中撚左幅射既人諗野係唔同啲
快撚D主動釋法啦
不如以後所有法例直接緊急法過,架空埋立法會,反正你地有咩做唔出
其實尼條友講嘢真係唔使介意🙂
唔使理條癈婆
笑下就算
佢同全家人都真係只有大陸資產,用銀聯,用人仔?中銀呀,Visa呀都唔用得喎
快啦屌仲係度鳩up
咁成本基本法都係共狗批架啦,講乜春呀
呢條友講啲野咁冇新聞價值就唔使報啦
呢件廢老真係好樣衰
呢條八婆幾時死
三姓家奴
人大:香港法院冇權審判香港疑犯
人大:香港法院冇權立足香港土地
直接一國一制啦咪撚嘈
錢係香港都好似可以制裁,不是嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞