Ming仔啱啱upload咗張$100,001 嘅支票俾星火

777 回覆
86 Like 1641 Dislike
應該想學200萬+1

本來唔出聲最多比少少人屌唔出聲
邊咁多人得閒理你
但佢出片講一大輪野話係淺黃
點知就露左佢藍底離地中產無腦嘅事實出尼
搞到所有人都一齊屌佢
真係智將
對乜春數呀
ig shop買野對數?
小財唔出大財唔入
10月1呀?
咁專登加$1係度代表乜撚野意思呀撚樣
痴線,係咁冇常識定專登呀
帛金牙你老母
佢入雙數你哋咪又係會講想壞事乘雙咩
個人認為OK無問題
細心諗下點解 ming 仔會俾 tommy 屌,達哥就無屌,可能達哥背後做咗唔少嘢大家唔知但 tommy 知

11:25
跌破28萬
快去like大J

我要大J超越賤Ming
咁撚悔氣就直頭戲都唔好做喇on9仔
鐵粉就無晒架啦,跌粉就每分每秒發生緊
屌佢老母當做帛金
我立即屌你老母
帛金先會比01尾數,分明羞辱我哋!

廣東人喪禮時送上帛金的金額,通常是在整數以外加上一元,以單數作結,例如101元。

亦有在整數以外加上八元。按照傳統習俗,親友參加喪禮都會收到由亡者家屬送出、內含一元硬幣及糖果的吉儀。 一旦親友送出的帛金是整數,扣除吉儀內的一元,尾數便為九,導致喪事「長長久久」不吉利之意。因此,便要特別在帛金內加入八元,以便扣除吉儀內的一元後,不會以九字作結。此外尾數八元也可取其偶數是因為「發」與「白」是諧音,有「白髮歸離」的意思, 寄望將來「好事成雙」。
屌你,做帛金咩
達哥都俾人屌到一直關注事件
沉唔住氣
其實唔多還唔多 點都唔只梁嘉銘一個
唔加多一蚊 陣間又俾人話搵唔到記錄
加左 又俾人話懶係嘢對數

利申 對佢好失望 unfollowed 但捐錢呢下我感覺到誠意
推,大家要升level,我地人多要把握呢個優勢,多啲上街幫手,唔洗驚黑警毅進狗,佢地成班讀唔成書廢柴社會最低層賤種,聲大大無料到,只識濫捕告唔入,死死地氣放返出黎,打狗放火食警嫂無後果吹我地唔脹,照樣生勾勾照上街抗爭屌狗做野

屌你老母黑警毅進狗死全家,落地獄
算吧啦 繼續屌佢
擺撚明當帛金咁捐啦 呢條爛鳩ming
偽善 俾人屌老母先扮曬野 肉撚酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞