勞力士無止境(Rolex/Tudor)討論區 21

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
巴打 你知唔知邊到有新16570 二手

我搵咗好耐 見貴仁有 後尾知08年就猶豫咗冇買
請問有冇搖錶器推介?想便便地又唔會傷到錶 想要兩個位,一格係放daytona,一格做後備
少戴,一個月戴兩日度
5167 留卡片 等4個月 正價入
15500 藍面就算吧 黑灰面都係等3-4個月,即使出面街食炒都係貴多1-2萬內可入到貨
正價都係搭豬頭骨 ,搭完拎出去放囉
都好過食炒
B&Z Vantage 2
要幾錢左右?我見好似過萬?
炒價係市場供求問題
中意咪買 唔夠錢咪等
Ap就係ap rolex就係rolex
根本2樣野

再者
比你原價入
他日唔中意/換錶 會唔會平過市場價賣先?
萬六到
一千幾百果d係咪會傷錶?萬6好貴
用番十年其實唔貴
平野好多人講話用一排個摩打嘈
同埋雞野好似淨係識轉一個方向同無得計幾多turns
之前買落 國產 1000turns 可較 順時逆時
300$內
不過唔知傷唔傷錶
16610lv
99新
V頭齊set
值咩價到
114060 70K唔值的話
14060M尾期 49K 又點睇?
同埋邊隻靚啲?
炒價係市場供求? 唔好笑死人啦~
根本就係有一班商戶 Hold起d 貨、AD又跟埋玩一份。

行去d 錶行~十幾廿幾隻全新地通、藍黑GMT、百事GMT 大把貨,何來供求出問題?

之前Facebook個個XX Rolex Group~ 係咁推高出藍黑GMT ,就知咩事吧.
申:唔係想搵架嘈~只不過睇唔過時下Rolex炒風.

呢隻有冇人想要?
咁又真係駁唔到
配錶政策 減產真係佢地搞出黎
你講到咁多貨,不如試吓是但行入一間AD度,睇下正常炒價位買唔買到熱門款 FB 啲水貨鋪,我見熱門款幾日就賣曬,之後要訂貨。

炒價係全球現象黎,供應有限,而需求根據全球經濟上落,炒價係好自然。
入!
炒價唔係市場供求 咁係咩呀
真係唔知邊個笑邊個
好簡單
個價邊個定出黎呀
咪有成交有買有賣囉

Ad 66賣9萬有人買
再定高d 賣10萬 又有人買
再定高d 賣11萬
咦 11萬無人買啦喎 咪定返10萬 如此類推
咁簡單都唔明
佢可能無讀過經濟姐,其實AD hold貨咪即係Supply(供應)減少,咁個price咪貴囉
佢著眼點只係demand(需求),無睇到supply果邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞