勞力士無止境(Rolex/Tudor)討論區 21

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
你都幾撚on9
留tg 我要
hschan5
各位巴打估2020年會出咩新款?
最近想入隻金鋼藍十 但又覺得過年後會出新機芯十仔有無人俾下意見?
116500黑地 , 170k
值唔值得入手?
no
新肉負評如潮,走時唔得,偷停,所以好多人寧願搵返舊肉gmt
ex2 掛
新手唔識野一問 如果Sub仔出新機芯 都係用新gmt果款機芯?

因為我見新肉動力儲備上到70小時好似吸引d
就算點炒貴都好,勞力士一過 15 萬..我個人只會諗 PP (入門 5167A起) 或者 AP Royal Oak。 加上一出新勞, 所謂停產款咪又係會用第 2 個形象推出, 甚至換一換新機芯就當出.. 無咩值得去食炒.
我都想入5167A 但好似冇可能排或者食炒
2018百事GMT珠帶138K
唔上唔落
諗緊食唔食咁深炒價

定係入隻71K盲十玩下算
新盲十都要71k?
2隻都唔值呢個價入.
係 炒貴成皮
啫係可以唔買?

定有其他具體啲嘅方法 例如去歐洲買?
in fact 我2隻都係諗住換Nano錶帶玩
sub 3135
sea dweller 以前3135 now 3235
gmt 以前3186 now 3285

再早之前既就唔講啦
50fathoms 俄羅斯水...好似做到6折....
新手一問 Explorer 16570 m頭冇出世紙 50k 算貴定正常?
全新5167炒到25萬up,AP15500藍面都要20萬,值得咩
舊ex2 係我心目中只值3-40k 過40k真係笑而不語
見有啲人賣到5,6萬呢隻都想學人炒真係痴線

我當你買得16570就唔介意二手 咁舊sub都係4萬幾5萬
新16570 二手一定6萬內有
agger 16570冇紙開50真係當人水魚咁湯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞