r6250磚左 求解救方法

20 回覆
0 Like 0 Dislike
諗住刷merlin用錯DD-WRT刷
而家不停開機關機
有冇咩解決方法
入到recovery panel就好易解決到
入到recovery panel就好易解決到

點入架
係咪要拆開個router用咩ttl線
我都磗左部
求救
https://www.myopenrouter.com/article/how-debrick-or-recover-netgear-r7000-r6300v2-or-r6250-wi-fi-routers
買隻usb to serial ttl 嘅手指同埋jumper綫,跟住啲步驟做就得
不過如果隻router冇個4枝針腳嘅話要自己焊
https://www.myopenrouter.com/article/how-debrick-or-recover-netgear-r7000-r6300v2-or-r6250-wi-fi-routers
買隻usb to serial ttl 嘅手指同埋jumper綫,跟住啲步驟做就得
不過如果隻router冇個4枝針腳嘅話要自己焊

啱啱睇過無 唔識焊 姐係收皮
請教下刷黎有咩用
請教下刷黎有咩用

router啲硬件嘅實力比你想像中高
啲人自己會改良原廠個fw或者寫過個更好
有大把server玩 vpn smb ftp bt 簡單web server
請教下刷黎有咩用

有大把server玩 vpn smb ftp bt 簡單web server

其實我只係貪merlin個QOS好啲
早知唔刷
一舊水放撚左比人
請教下刷黎有咩用

早知唔刷

vpn都得?
請教下刷黎有咩用

早知唔刷

vpn都得?

pptp openvpn shadowsocks
請教下刷黎有咩用

早知唔刷

有咩特別好 冇用過merlin
請教下刷黎有咩用

早知唔刷

有得set指定上下載數值
netgear就得高中低揀
黎黎去去都係自己Manual Set IP就應該入到
IP 192.168.1.2
Subnet 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1

如果唔得可能要拆機用TTL flash
黎黎去去都係自己Manual Set IP就應該入到
IP 192.168.1.2
Subnet 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1

如果唔得可能要拆機用TTL flash

set完IP都係好似平時咁搞用TFTP send file入去就可以Flash返隻ROM
請教下刷黎有咩用

早知唔刷

做bt box都得, 邊download 再用佢做file share出黎睇戲, 一年電費都慳唔少
搞左成日都係唔work
用左ttl線焊左
putty都係見唔到野
有無人知點搞?
似係咩問題?
搞左成日都係唔work
用左ttl線焊左
putty都係見唔到野
有無人知點搞?
似係咩問題?

我一舊水放左出去
廢事搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞