罷左三日 我唔得喇 聽日真係要番工

382 回覆
3138 Like 55 Dislike
我已經打定辭職信
如果公司真係咁撚無良既話,做唔做都算鳩數
維持一星期點夠 起碼罷工罷到政府答應哂五大訴求先再考慮返唔返工
所有學生出黎,用盡方法罷香港人工!
3日無番, 頂唔撚住了
唔罷都罷左3日
咁不如堅持埋落去
Tui
反正都炒硬,梗係罷佢老母
咁咪好
推爆你老母
全公司被逼罷曬工,老板嬲到仆街
曱近平
https://lihkg.com/thread/1714215/page/1
想同大家講一啲嘢:

1. 最危險嘅時間並非今日日頭,而係今晚深夜至凌晨。因為有好多手足已經通咗一晚頂,非常疲倦。
建議:請輪更看夜,其它人休息,唔好搞到人人都冇得瞓。記者都要輪更,希望能做到廿四小時都有 live,唔好俾佢停!有鏡頭有安全,冇鏡頭會死人!

2. 狗隻有可能會用小隊伍攻打其它大學,來分散注意。但佢地之前一晚無法完全攻陷中大,一定非常憤怒,會步署其它辦法來進攻。大家要小心分析中大嘅地圖。中大係好容易會被包抄嘅地方,只有幾個入口,大家一定要識得搵定路走。
甚至有可能要經逸夫爆林去背後嘅排門、漳樹灘村及赤泥坪。大家要睇定地圖,爆林逃走嘅路線,但要小心啲村有埋伏,搵哨兵探路

3. 小心環校路(環迴北路)!大家只係諗住守二橋,但係如果班狗由吐露港公路爆入環迴北路,大家就會被包抄!而且一旦被人佔據環迴北路,係好容易鏟上敬文、和聲同逸夫。小心在意!

4. 能守則守,不能守則退或躲。多樓嘅地方可以守一陣,留意邊啲大樓有兩個或以上出口,會幫助逃生。如果幢樓只有一個出口,盡量搵定可以藏匿嘅位置。切勿在空曠地方如球場、百萬大道等地方開戰,會容易送頭。

5. 中大以外嘅人,請圍魏救趙,所有家長車請隨時準備出發。
Yeayeayea
如果聽日有巴士大家應該都會反工。。。
算把啦 究竟有幾多人真係罷工而唔係請假?
我係罷工 但公司要扣我假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞