[an/ios] 陰陽師 1001左又冇人開[10]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
陰陽師新手首抽教學:

首抽:一開始教學果兩抽係必定會中三尾同雪女,完成左第一章之後先開始叫首抽。(唔好再走嚟問首抽雪女好唔好)

首抽有幾多次視乎當下有咩活動,就2月2日嚟睇包括:
1:主角升到2lv,送一抽。
2:抽完個畫面撳facebook share,送一抽(share 個post可以set private咁就唔會洗人版)
3:完成第一章,撳主畫面中下果個「任務」,送一抽。
4:抽完上面3個,去左面排燈籠,撳「活動」,「召喚陣啟動二」,可以換一抽。

如果升到主角6lv可以做問卷調查多一抽,不過都幾費時間。

記得刷首抽時千萬唔好綁定game center,除非你已經滿意首抽。

雖然呢隻game唔一定要強勁首抽先開局,好多SR卡甚至R卡都有SSR級戰力,但基於SSR實在太難中,我係幾建議首抽中SSR 尤其大天狗、茨木童子、妖刀姬開局,至少都要有SR姑獲鳥。

如果唔想刷首抽直接開局,一開始就要走去組隊》妖氣封印,然後狂加入打鬼使黑,佢會係你抽到以上果幾隻之前嘅主力輸出。

然後一直打故事,打到你卡關為止,然後就開始帶狗糧生涯。

咩叫狗糧?大部份式神一抽番黎都係2星(有極小機會抽到3,4星),2星嘅LV上限係20,如果你想過20,就要俾隻式神隻兩隻2星(不限LV/稀有度,是但兩隻1LV N卡就得)升佢做3星,咁就可以升到25LV。但問題嚟啦,如果你升到25LV,就要食3張任意星卡先可以升到4星。咁無啦啦點搵3張3星卡呢?無錯,係要你自己升。

用得嚟喂人,當然要用最cheap嘅N卡啦,但N卡無乜戰鬥力,點可以升到20LV呢?所以要一隻有能力秒主場嘅主力式神就好重要啦,當中表表者就係大天狗同姑獲鳥,都係全畫面多段攻擊,而鬼使黑都有差唔多作用不過慢少少。而呢啲升上3星喂俾主力食嘅N卡就叫狗糧,而帶狗糧嘅高出力式神就叫狗糧隊長。

至於其他補血加速打火機,都要你升到有張4星主力先有用。

100%原創,新手睇咗先好問。
有錯歡迎各路高手指正。
出自阿域(亞視義工)巴打
]打包:

萌新可以做的事:

1.存金幣(往後升御魂升星都是非常大消耗的,非常不建議拿金幣去賭御魂什麼的)

2.存狗糧(各種N卡),非常不建議拿狗糧餵狗糧吃經驗!!這是非常浪費的,當然除非你自己每週勳章好幾千,可以換一堆破符例外,要知道升一隻5星狗糧就要60個式神,升6星除了自身就需要300個狗糧,所以千萬不要圖一時之快拿去餵經驗!(另外我不知道台服會不會出,陸服目前有個神龕系統,可以把不要的R以上的式神反魂換皮膚或者SSR,黑蛋之類的東西,R卡可以拿來反魂,如果狗糧夠的話盡量不要拿R卡當狗糧)

3.勾玉可以每天買60玉的100體,然後找一天開個經驗50%把體力全肝掉,不建議抽卡,要抽也等攢到1000玉以後買11抽,另外陰陽師常有活動需要日常抽兩三張卡才能做,所以藍票最好留到活動抽。
蠻多小伙伴在問是什麼活動,這是台服應該也快出的八百比丘尼,當時在陸服出來的時候搭配的一個皮膚活動(目前在神龕上架,快下架了),每點亮一塊拼圖還會隨機給勾玉金幣破符等東西,這活動是兩張,金幣大作戰是三張,上次好像也有什麼活動要抽我忘了(摀臉

4.多打打陰陽寮跟個人結界,勳章非常有用200一張藍票500一個黑蛋剩下可以換破符紅蛋升食盒,寮結界打破以後還有寮勳章可以換禮包跟經驗金幣加倍,好像很多寮主不知道開。。大家可以提醒一下,另外打結界有結界卡,結界卡非常重要!!結界卡是我現在主要的體力跟勾玉來源,多打打然後合成有機會變異成太鼓(勾玉的)跟鬥魚(體力的)非常有用,如果合出金幣最好不要用掉或著急洗掉,三張變異卡可以100%繼續合出變異,可以攢夠三個金幣合成。
PS合成技巧:雖說是看臉,一般我是222(1200經驗的)這樣合,合出4星再411(2000跟800的)

好像有人不知道寮結界在哪,到大地圖上點結界突破,右邊有個陰陽寮,得寮主或者副寮主開啟才能打,每個寮每10分鐘可以打一次,如果有朋友一起組隊就是兩次,我都是打一輪然後去刷個本回來繼續打

我們寮的結界幾乎都是我包的,天天體力用不完=v=
我們是個鹹魚寮所以才會剩下這麼多給我打,大寮壓力太大,每週還要限制鬥技分數,對於我這種放蕩不羈愛自由的人束縛太大QQ

5.打鬼王,我們服目前等級都還偏低,除了水不建議開二星以上,當然除非大佬寮啦,尤其火跟雷非常難打,鬼王獎勵其實很好的,大家多打打。

6.記得六小時要寄養一次,不要小看這短短六小時,萬一好友家有鬥魚或者太鼓呢,都是白拿的呀盆友。

7.挑戰券不要亂用,18關有鐮鼬挑戰本,鐮鼬雖然要三火,可是技能升上去以後多了個效果抵抗,而且基礎速度比兔子高,算是拉條的首選;第8關也有桃花可以刷,桃花是現在版本很強的奶媽,非常好用,另外挑戰打到40層就不能再打了,所以最好少用來打懸賞,避免哪天趕時間打不了,慎用。(每次開挑戰有機率開出妖氣,可以在式神碎片那裏查看,系統會有提示,陰陽寮好友可共享,可以三五好友約一起打挑戰,這樣互刷很容易就刷出好多隻,進去每次6體,獎勵跟挑戰券打出來的一樣有金幣跟式神碎片)

轉自巴哈
[連登+] 招生了 係下邊留下你的名字 點擊以下 與巴打展開激烈遊戲

仲可以選擇加入Line group 約巴打刷覺醒/御魂

因為要洗走已經棄左坑巴打,所以就開左個新團
繼續歡迎新手或老手巴打加手 #hoho
[連登+] 招生了 係下邊留下你的名字 點擊以下 與巴打展開激烈遊戲

仲可以選擇加入Line group 約巴打刷覺醒/御魂

因為要洗走已經棄左坑巴打,所以就開左個新團
繼續歡迎新手或老手巴打加手 #hoho

收唔收 我 小弟新手
幾撚時出新野
推下post 先
就咁搵 搵唔到post
其實好撚悶 日日都係做同樣既野
其實好撚悶 日日都係做同樣既野

半棄中
上個post竟然有1002
玩左陣 抽到隻白狼

係咪去淘個ac 會仲好
玩左陣 抽到隻白狼

係咪去淘個ac 會仲好

賣個天狗ac 比你
玩左陣 抽到隻白狼

係咪去淘個ac 會仲好

淘過ssr應該好平姐
有大天狗 鳥 6星
下一隻應該升咩好
人選有青行燈 白狼 吸血姬 妖刀姬 同酒吞
市面都好似幾難搵到隻回合制game好似呢隻咁畫面靚 d卡又算平衡
有大天狗 鳥 6星
下一隻應該升咩好
人選有青行燈 白狼 吸血姬 妖刀姬 同酒吞

建議妖刀姬 單體輸出OP
市面都好似幾難搵到隻回合制game好似呢隻咁畫面靚 d卡又算平衡

仲mv冇vip

仲mv冇vip

終於升埋隻妖刀上6星
升鳥定茨木先?
唔打pvp
升鳥定茨木先?
唔打pvp

茨木刷狗糧夠快
但鳥就刷到魂
狗糧
升鳥定茨木先?
唔打pvp

茨木刷狗糧夠快
但鳥就刷到魂
狗糧

打街場魂10最憎見到茨木
升鳥定茨木先?
唔打pvp

茨木刷狗糧夠快
但鳥就刷到魂
狗糧

係 所以我狗沖升左天狗同妖刀上埋6星
升鳥定茨木先?
唔打pvp

茨木刷狗糧夠快
但鳥就刷到魂
狗糧

係 所以我狗沖升左天狗同妖刀上埋6星

睇黎都係升左姑姑6星先 帶狗糧同刷魂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞