冇能力嘅人先會話要走,點解唔留係度?

11 回覆
0 Like 1 Dislike
見到琴日JT集會有咁多人,黃屍低智嘅表現,好多巴打都話灰機,話香港人唔值得救,想移民走。呢個諗法我琴晚都諗左好耐,最後結論係移你老母咩移,點解要走?

大部分香港人可能真係唔抵救,但香港絕對值得救,原因好簡單,呢度係我地屋企,我地冇得揀。

老老豆豆,有能力移民嘅大多都係中產/專業人士,既然你地係有能之士,點解唔將呢份心力放係香港,各自係自己位置繼續守護呢個家,好過去其他地方做二等公民,咁點解唔留係度?

冇能力嘅,可能以為移民係唯一出路,但好現實咁講,如果你係冇能力嘅,點都唔會移到民架啦,就算移到,生活都絕對唔會過得好,咁點解唔留係度?

無論有能力定冇能力嘅,繼續努力奮鬥落去,讀書嘅努力讀,讀到書點都有用,返工嘅努力進修,上到位就記得幫下呢個香港,做好自己先,成班冇讀書又返垃圾工嘅廢青係度叫春係冇用,一班專業人士、講野有文有路嘅先會有用,最後先可以感動到班港豬。

大家有冇諗過點解建制可以出到一個咁有吸引力嘅領袖(薯片),但本土派/獨派以至成個民主派系咁多年嚟都出唔到一個咁勁嘅人,其實係咪我地做得唔夠? 係咪我地可以做到JT咁勁就可以打動班港豬?起碼今次我見到係

總之努力做好自己,諗點樣走不如諗點樣面對,因為始終呢度先係自己嘅,別無他途。
其他國家有得發圍囉
住又貴 食又貴(仲要唔係好食 )
香港比雞碎咁多人工仲要壓你價
其他國家有得發圍囉

發咩圍?你有能力移民嘅,係香港生活都不至於乞食,其他國家想食野買野都要渣車,邊似香港咁方便,生活又多姿多彩,短視啲咁睇,想有突破咪想移民囉,但長遠啲咁睇,始終係香港最好
其他國家有得發圍囉

發咩圍?你有能力移民嘅,係香港生活都不至於乞食,其他國家想食野買野都要渣車,邊似香港咁方便,生活又多姿多彩,短視啲咁睇,想有突破咪想移民囉,但長遠啲咁睇,始終係香港最好

樓豬你繼續留港啦,我行先
其他國家有得發圍囉

樓豬你繼續留港啦,我行先

點解要走,可唔可以講下?
定係你冇能力,但都要日日FF走到麻醉自己?
有機會 我都想走~

如果keep 住收租當收入
美夢離床太遠了 完全像子虛烏有

曾以為有家就是安穏
當天氣改變世道人心
再溫馨都感覺似被幽禁
至發現城牆外面曠野那天空不算暗
其實有一條路係,出左外面發展,到成功而開始對社會有影響力果時再返黎香港既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞