Samsung Galaxy 集中討論區 (64)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
今年有出過S11 plus咩?
出年
擺位好柒
s10 擺位最好睇
一字排開置中根本同Samsung 個logo perfect match
有冇10000mAh, 20000mAh好重
OK, 照買
12月5日消息 在驍龍技術峰會上,高通公司發布了第二代3D聲波顯示指紋傳感器,稱為3D Sonic Max,提升了安全性和識別面積,並且還支持雙指紋解鎖。

外媒SlashGear在現場體驗了全新的3D Sonic Max系統,最明顯的改進就是掃描區域的增加,只需要將手指挪到屏幕中下位置,屏幕就能正確識別你的指紋,而不需要將手指挪到固定位置。根據官方的說法,識別面積比上代的系統大了整整17倍。雖然識別面積更大,但高通表示其厚度只有0.15mm。

另外,用戶用戶可以同時在屏幕上按下兩個指紋進行解鎖。在演示的原型機中,僅顯示了超聲波跟蹤的圖像。

解鎖速度方面,外媒SlashGear表示體驗發現,高通的3D Sonic Max系統原型機要比目前市面上的屏下指紋傳感器更快。

高通表示3D Sonic Max系統帶來了更高的性能,指紋正確識別率是此前系統的20倍。更重要的是,3D Sonic Max系統還能識別是否是用真實手指進行解鎖的。

三叔唔知有冇望首發呢
個相機框冇咩所謂
而家onleaks個圖啲相機排列亂到仆街
不過iceuniverse又話唔會係咁排
希望佢係啱啦
L型

a系 正方型添
s1->s2->s3->s4->s6-s8
依家部s8跌爆moon, 最底仲穿左窿仲未換s10
用到玻璃貼先考慮啦
三星嘅機唔係用高通喎
係高通
S10肯定唔係
唔係WO 你自己搵下係用高通WO 不過佢地又推2個版本 但香港區應該係用高通
高通發表第一代前,S10已經發表咗…而聲波指紋網上資料搵到仲有一間供應商。
我大概年頭時有略略查過,好係真係唔係高通…咁之後係高通有冇供貨就我就唔清楚囉
https://technews.tw/2019/02/22/galaxy-s10-has-an-ultrasonic-fingerprint-scanner/我岩岩都係求其搵到呢個網係話用....但我冇好留意S10 D野 所以唔太清楚
想問下有冇人試過保養期內同時烙印同爆Mon?
想知咁樣佢仲保唔保
電量比較邊個好d
台版s10有android10更新了
10 PLUS 好過 IPHONE XR
一年都無點烙印咁猛
香港不屬於地球範圍
頂嗰條狀態列
試用習慣問題
係咪成日用完部機唔熄mon
使用習慣問題
係咪成日用完部機唔熄mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞