Samsung Galaxy 集中討論區 (64)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
美森tab s6 4.4k有部
買嚟睇波netflix好似幾抵
睇ui2.0啲review好正,有冇計快啲upgrade到
巴打賣幾錢?

心水係買256gb 但睇下巴打賣幾錢
我部 iPhone XS Max 就係用佢,用完真係又厚又大成個碼,單手拎勁難拎,用一排冇再用。

仲要嗰陣佢太早出,應該唔係真機起模,有啲鬆。

如果係 Note 10+,我一定唔會用佢,寧願買氣墊殻。

用佢,我都唔知點拎,咁大部。
犀牛盾出面唔頂,不過你既然買得犀牛殼唔買埋犀牛膜? 有殼無膜你一陣落地角度唔好彩都係會收皮
UAG保護性最好,同埋唔會頂到
但個樣真係太畢
唔用信用卡比現金,唔要贈品,你sure佢有中港聯保貼紙都可以嘅
垃圾級別,應該同Iphone 第一代指紋解鎖一樣咁7
呢次屏下指紋差到比大量用戶投訴慢,好似話s11會收皮
自膠,12mp,佢個底夠膽死連用3代我都真係服左佢
買咗,樂天平多10蚊
s10e有咩好刷?
uag好正喎
碌架床跌左部電話都無穿無爛
多謝巴打意見先
其實我都唔係太鍾意整到咁厚
我都好少會跌部機落地
可能都唔太需要咁厚嘅殼

或者再考慮下買唔買先
Sensor size 冇變唔代表 sensor/ISP 本身冇郁過任何嘢
S9 弱光下可以做到十二張相短時間內連拍合成,呢樣嘢 S8 根本就做唔到
就算我拎住 S10e 同 S8 比個進步都仲響度

你估呢家 Samsung 係華為咩,相機大曬,為咗相機整個咁跨張嘅背面出嚟
將 4300mah 電+S Pen 塞入 196g 同 7.9mm 厚嘅機身你估好簡單?
唔root 得原廠rom都唔知刷嚟做咩
我見佢啲mon貼都唔平
我之前都係買開十幾廿蚊好cheap嗰啲mon貼
所以都冇諗住買
對我嚟講
整花個框嘅機會仲多過整爆個mon
雖然話佢連用咗幾代
但同其他機比依然唔係太輸蝕
所以s11話換咗新嘅都幾期待
屎為相機好
好大部分都係靠硬件推出嚟
軟件算法我覺得點都比唔上三叔apple
10+通話變細聲點攪

咪玩啦師兄,我夠膽講得出佢用同一個模組就緊係有source,鬼唔知底大一級壓死人咩。 我唔中意華為,但事實係人地進步神速,你就年年淨係識update算法,今年係咁意加多粒cam落去。 以前三叔個朵有名你叫夜視儀,呢幾年不思進取比pixel同華為壓住打,今年先訓醒整個新嘅108mp hmx
其他技術方面又係不思進取,用死60hz嘅mon,跟住粒電升級幅度又低,以前嘅三叔一出大家都知佢係an king,你見今年已經大把鬼佬講緊華為/一加vs三叔你就知咩事啦。
我係好中意三叔,但有個句講個句,你自己睇下YT入面3/4機盲測,你就知今年三叔對比下,到底係夜拍同埋逆光下表現幾咁令人失望
唉,我都係愛之深責之切。 當初note7/8一出,邊度有手機可以同佢比科技比相機? 跟住佢就食老本食足咁耐,都唔夠蘋果同華為黎,硬件即牙膏,軟件更新又唔係比心機嗰下死。
android更新頻率唔夠人地勤力,rom碎片化又唔努力搞,相機你個曝光又比人爬頭,samsung dex係好野又進步得慢過人,花d資源去搞bixby,ar doddle同埋魔法棒
弱光12連拍聽落好似好勁,但係咪真係多數用戶需要嘅先? 你要食老本就食得好好睇睇,搞掂夜拍噪點同背光下曝光完全失控嘅問題我已經求神拜佛。
至於你話舊電,咁你咪整大部電話囉,人地sony iphone咪又係整大佢,再唔係就聽內部工程師嘅建議將spen拆出黎囉,呢個係你三叔嘅職責,唔係消費者嘅職責。
個mon又係令人失望,連一加同pixel都上90hz,sony仲上埋4k mon,明顯碌起黎順暢好多 display又靚,note10夠膽死偷雞落1080p note10+係好d,但你作為市面最貴嘅an機(貴到就黎追到iphone),結果係周身刀無張利 好聽d就樣樣都叫頭5,得個設計同支筆贏人 samsung dex係搞就搞好d,人地華為直頭可以唔洗cable就做到同一樣嘅野,三叔就連續2年都係咁
用得軍規防撞盾就唔會薄架啦,一係上uag囉,佢有隻薄殼都ok。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞