Samsung Galaxy 集中討論區 (64)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
你咁都記得
係丫, exynos, download完用奧丁刷入去, 買機到而家從來未試過OTA, sammobile一有新就直接download刷入機
成個刷過程幾耐
S8 嗰陣用 Odin flash 咗大概 5-7 分鐘
想問下刷咗係咪用唔到knox同samsung pay個啲
Knox 唔知, s pay冇問題
差唔多五分鐘, type c to type c
部舊機跌爛左moon,想換部S10/S10+,邊度買最抵?
price.hk個度S10+可以去到$55xx,但見其他大店都係賣$60xx,請問有無伏?$55xx真係抵過ip11好多
同埋而家個指紋搞掂左未,之前見有新聞話有d app唔比指紋解鎖有d擔心
岩呀 我用緊s8 除左電之外都唔覺得要換機
諗緊而家上samsung俾幾百蚊換電好 定等到三四月一出s11即換..
我S8+依家都係覺得舊電唔夠勁
不過除咗呢樣仲有相機鏡頭同個mon都吸引我等S11啲機
Miss左d優惠

依加仲有冇咩方法買note10+最抵?
有網店做減價+信用卡優惠時最抵 不過數量有限
細舖特價通常係CASH ONLY
有未撕嘅SYNERGY中港聯保就多數冇伏
S10系列仲有300蚊八通達送

指紋好多銀行APP未支援返
安全性嘅問題算係解決咗 但周不時都會認唔到指紋
刷官方冇事
好似刷過rom會係硬件到有record
之後刷官方都用唔到knox
我原本都想刷 有冇巴打可以解答
Root先係
ic 如果冇影響返去幫部s10e刷下rom先
我以為要root先可以刷rom
係咪順過1.0好多
唔該哂
雖然指紋問題應該總有一日會解決,但都係暫時唔買住了
只可以刷官方rom,
詳細可以睇呢個post
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2447832
差唔多,本身都好順
介面靚咗就真嘅
想問下,支援android pay的卡機,係咪都support samsung pay?
1.0 gesture啲animation間唔中都有frame drops
所以想知道升咗2.0有冇改善咗好多
求意見,應唔應該買住部note9挨到下年iphone12出嘅時候再特價買note11? note10即牙膏好似唔多抵,但我有需要拍片,影相同係部手機簡單剪輯,驚note8頂唔住。
定係我應該買a系列頂?
有冇巴絲用過/用緊犀牛盾嘅bumper
見到外國官網做緊BF優惠
先係賣緊HK$120左右
運費都係US$3
我見台灣同香港都貴好多
大家覺得值唔值得買
如果note8仲頂到嘅咪用住先
真係頂唔順先揀note9
a系列拍片影相應該仲衰過note8

btw s11都未出咁快諗note11
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞