Samsung Galaxy 集中討論區 (64)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
巴打應該都算輕度使用
我部S9+舊年12月買
到而家已經想換機
或者係我部機有問題?

暫時唔覺有啲咩大問題,唯獨是個色調好難set返做白色, 之前好set好多
你點升的
港版 odin flash 到?
但應該用唔到 Samsung pay
Odin 線刷 可不可以keep資料
我用緊S8+所以先想換
但都可能等啲spec同size先決定s11定s11+
港行應該flash 唔到了,s855
粗用 花晒 唔得ga咩
冇記錯 貓靈巴係外國巴嚟
佢個部應該係exynos唔係s855
用緊s9表示
下年up完one ui 2應該可以再戰多年
不過s11 leak咗嘅spec好似好吸引唔知忍唔忍到
但係冇3.5真係好難接受
音質
打機delay

但120hz好吸引
雙數先入手 單數擠牙膏無突破

台灣都有wor 855 wor
用緊Note10+嘅巴打似乎無乜必要換S11
除非好需要1億像素同5x光學變焦
米note 10 都好厚機身9.7mm 鏡頭模組太厚
昨日入咗手!

額外送多隻 Fit 嘅手環

Verbatim 10000 mA PD QC 3.0 尿袋

另外就係當你係買電話配錶嘅雙充無線板!

隻錶好似好揀擇無線充,我兩隻玻璃面無線充都充唔到!
台灣好似 S10 Exynos, Note 10 s855
冇咗3.5對我嚟講係麻煩咗
用有線一定要加多條嘢先用得
真係好智障
而且部機有3.5夠可以用無線啦

小弟我唔係啲好勁嘅耳機發燒撚
但都聽得出同價位有線同無線耳機嘅音質係有唔少分別
而且又多咗樣嘢要叉電
唔記得叉又冇得聽

同埋貌似真無線啲電啲壽命唔多掂
好似好快就玩完
本身佢個package感覺唔算特別抵
但係估唔到買個package都會再送咁多嘢
呢啲嘢加加埋埋都成千蚊

btw smartwatch無線叉電係要個特定嘅叉電位先得
even三叔官方嘅都係有個凹位專for隻錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞