ViuTV算唔算取代左J2

28 回覆
53 Like 4 Dislike
自從J2比泡菜野同跑馬六合彩霸左之後,真係冇撚眼睇。

而家得ViuTV晚晚有之間動畫,算唔算係取代左J2既地位?
黃viu仲有大把貨,希望佢陸續粵配上ViuTV啦

Viu d 動畫都幾原汁原味,播果陣都冇咩聖光遮住畫面,好似年零之前果套哥布林殺手第一集咁無咩刪剪,係值得支持嘅!
ViuTV每個星期六23:45或00:00播嘅卡通隊長小翼,係80's TVB嘅足球少將重拍片。無咁拖戲
冇聖光
點解足球小將唔係兒童時間播,要三更半夜播?

唔通佢預左而家既細路唔睇,係播比80's既細路,即係而家既中坑大叔睇?
可能現今細蚊仔唔鐘意睇,又或者70/80後回憶掛,所以改到12點呢啲時段,下晝4-6點70/80唔夠時間去睇掛,不過我前兩年已經追晒,反而viutv播唔播得晒53集成疑?53集=一年時間
Viu 同 ViuTV唔同
viu唔同viutv
viutv兒童時段已經剪到仆街打格打到仆街(連鬼佬低b片都要打格啊陰公)。深夜檔連小新條何b仔都打格啊。啱啱嗰套遊戲三人娘啲自製聖光我就冇眼睇。
唔只J2 取代係整個cctvb
遊戲三人娘中配真心高質
玩遊戲有聖光利申睇網上重播 唔覺眼
viutv同77
動畫可以買岀名d 既動畫
有樣野,80年代a club年代已經開始屌,就係香港電視台對動畫既尺度,遠比其他節目緊,就算放夜晚都咁話。

星矢年代已經留意到,格鬥動畫就會話暴力放到三更半夜仲可能左剪右剪,但武打動作電影就可以黃金時間播冇問題冇人屌。

明珠台播鐵達尼號有女真人露兩點tim,又係黃金時間,又幾時見過動畫有?

而家VIUTV,嗰D咩晚吹啪啪、真PK,時段仲早過深夜動畫,反而仲大尺度。

如果用晚吹啪啪、真PK既尺度,去處理之後既深夜動畫,仲有乜野要剪要打格要聖光?
動畫黎講,77有咩?
82頹極都好過佢
小志……唔係,係小次郎咁暴力所以要夜晚

其實可能想打老鬼時段,細路寧願睇閃電十一人
睇旅遊節目多
J2深夜播動畫試過女角露兩點,成人指引完照出,例子有蒼天之拳同阿基德,呢點viutv點都做唔到,就算放到2430播Re0都一樣有cut
viutv呢排星期一至五夜晚12點都播緊動畫
不過除左星期五其餘全部都係播重播
希望播完呢堆重播之後會播新野(雖然機會好微)
亞視播小新唔使放到深夜條何b仔都唔使打格啦
噉嘅樣唔好話取代j2,連取唔取代到亞視都成問題。
晚吹都係語言上尺度大啫,佢地都唔會有裸露鏡頭
香港開電視,有線電視嗰種好亞視嘅感覺。係有韓劇先會睇。其他都好亞視咁…
J2本身係for青年
播賽馬已經係戇撚鳩
依家直頭完全無視動畫
今年J2動漫熱仲要得一套

明明以前TVB啲粵配動畫好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞