【豐盛苑奪命火】「銀紙彤」母親難忘愛女:佢係一個天使,犧牲咗自己救我哋

202 回覆
629 Like 6 Dislike
黑色警告:勿再沉迷領展cctv
https://lih.kg/1701206
她都係我地手足,rip。
可能由一開始就已經走唔到?
叫醒可能純粹係好大聲咁嗌
祝你全家落地獄 死畜牲
On撚9 食屎啦
講乜撚野進化呀
Sosad意思都唔知?
Sosad係咁用?
屌你進咩化啊
可能係個女間房著火然後大叫
跟住父母聽到 呀媽就出去搵人幫拖 老豆就留屋睇下有咩辦法救到女
完全唔合邏輯 最先發現竟然走唔到?
每個人身體構造都唔同,對煙同火既感受都唔同
香港d 屋有幾大
唔係4千尺豪宅好難想像會咁既結果
到底點解會起火
個天往往都係帶走善良既人
唔係話做神探但呢單野 真係到依家都未有火源
事發經過
終於露底
其中一名街坊含淚說:「大家做咗廿年街坊,如果你唔好返,以後就無人陪我買餸傾偈。」祝願曾媽媽早日痊癒。她倆稱,會與其他街坊朋友商討輪流通宵留守照顧曾媽媽及為她打氣。曾媽媽深受感動,牽着兩位街坊好友的手含淚泣訴:「香港人要手牽手,大家要守望大家!」她近日一直關心社會事件,其後激動說,年輕人要萬事小心,要手牽手齊上齊落。

香港人一定要團結手牽手
係客廳起火
你唔識用,我比個例句你:

你個腦退化緊呀ching,縮返入你老母個閪度先啦
叫自己個女做天使,藍絲實大造文章,我怕佢好快會後悔
Rip
明報有提過呢段:
【10:47】現場消息指出,涉事單位突然起火,單位內20餘歲女子發現火警,連忙叫醒父母逃生,自己則返回屋內,消防到場救出男女戶主後,於單位內發現一具女屍,相信是戶主女兒。

https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20191107/s00001/1573092749574/%e6%b2%99%e7%94%b0%e8%b1%90%e7%9b%9b%e8%8b%91%e5%96%ae%e4%bd%8d%e8%b5%b7%e7%81%ab-%e3%80%8a100%e6%af%9b%e3%80%8b%e5%a5%b3%e4%b8%bb%e6%92%ad%e3%80%8c%e9%8a%80%e7%b4%99%e5%bd%a4%e3%80%8d%e5%96%aa%e5%91%bd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞