【仲謀風水】搞乜野?神秘台越黎越多所謂風水,但無樣係真!

555 回覆
88 Like 46 Dislike
有又點?呢d最好笑,乜野係仙骨?點證明?有又有乜用?可修煉成仙?定死咗之後係神仙?
簡單講,有冇錢?有錢過好既生活,快活過神仙啦。
風水算命都係實實際際,搞掂見到既野,要錢,要健康,要感情,要子女,全部實實在在,有晒以上既野,想爭取其他野就更容易了,個個追求既野都有不同標準,有人想升仙,有人想過好既生活,有人想要愛情,有人想要健康,有人只要生存到就得。
如果話比你知運動完結之後,所有公務員及其家人子女可以英美澳加意法日護照包入籍任揀,咁仲唔明點玩就真係無得救
唔明喎
即係全世界默許官富二代及新進精英(萬中無一)繼續移民,其他平民只有生存權,你唔做奴隸就要死
不嬲有錢就可以移民,無錢先小選擇權
基督可以信風水?
我一向好開放,乜野人都可以信,不過基督徒好似唔可以信,因為宗教原因。一切都交比神,一切都是神的安排。
有師父話我三魂唔見七魄(佢話人唔只三魂七魄,只係統稱)
係咪真係有呢樣野?
咁係咪要開壇招返d魂魄返黎先?收幾錢先。
人有齊三魂七魄,正如個個都有眼耳口鼻,會唔會出世時已經少咗一樣?有,幾百萬人都會有幾個,但咁好彩係你?又咁好彩醫得返(搵得返)?
總之我唔信無根據既野。風水,命理全部都有根有據,有論述有驗證。呢d信不信由你
之所以風水命理成日比人批評話係迷信,就係好多野作出黎,9up當真理,當中會有10-20%既誤導性真理,可以話乜乜師傅講,乜乜專家話,加上30-40%既幻想,想當然,最後加上受眾既無知。真係講同信兩邊都有責任。
佢無話要開壇收錢嗰啲
但有叫我注意飲食
唔知關唔關事
營養師嚟㗎喎
就是所謂命定
好多野其實係無定,可以改的,所有野都是個人選擇。呢個就係學風水同命理既原因,所有野整定,咁學呢d野黎做乜,提早知個結果有乜意思?所有野都可以改變,包括命運和風水
樓主你係有啲料到
我同意 見隔離po d so-called風水師話命係整定 吹到話知幾年後預言會發生咩事真係得啖笑如果真係咁就唔會有知識改變命運呢句野啦 知風水係攞黎趨吉避凶
無錯,知識改變命運,學野就是裝備自己。
正風水就會出正能量再出正結果
距離下年鼠年仲有2個半月,好肯定假風水撚會話蛇會食鼠,咁下年都仆街了,咁多蛇陣,好明顯土共計好曬數,要食晒香港,蛇咬豬都搞成咁,鼠咁細隻實比蛇咬死。

睇吓幾時出現呢d所謂既風水啦,大家認清楚,我由頭到尾都話呢d唔係真正既風水玄學,用小小智慧去分析吓就明。
本來我都唔會批評人地既玄學post,剛才有朋友send比我睇,咁我見有鄧生個八字,就入去了解吓,點知第一頁個八字都唔啱,睇維基1965年7月4日。
即係
x己壬乙
x未午巳

唔啱都可以推到10頁。嘩,係咩原理?
不過另一個問題,正常一個識算命既人,如果自己搞錯左個八字,比人指出錯處之後,點解唔改正返呢?唔係話唔錯得,人誰無錯,搞錯係經常都會有。再起個個盤咪得囉,隔咁耐都唔改?定根本唔係佢自己算,係有人比稿佢?目的係乜野?
而家成日有人帶風向,又有好多打手推,咁啱得啱橋?
我都知呢度無乜人真係好識風水命理玄學既野。不過陰謀論咁諗,我覺得相當有可疑。
上面信咗既人,點解突然咁靜?

網絡世界既野,人心難測喎
男命
x己壬乙
x未午巳
己生午月,火旺,自坐巳午未,天干乙木透殺。
身強殺旺。
11月22號開始,係今個月的下半個月,我上面講過呢個月係最心情沉重,最難過既月份,好多人都認同,當然大家又好關心下半個月係點。我預測一下。黎緊最大既野係區選,好多人都擔心會唔會冇得投票,或玩野推遲。我估可以如期進行,因為星期一,二。大家會覺得贏咗一場,大家會興祝,大部份既結果都係民意贏到,建制派係會失敗。但過左呢兩日,個情況又回到之前咁,大家開心完都沉晒,情緒好低落,好唔開心,政府繼續我行我素,選票投完都係咁,呢個情況一直到今個月完結。

具體發生乜野,又係答唔到你,太多之前都有,水炮車,海上浮屍,激烈情況都會發生,但無上半個月咁過份。好多人心死,心淡,無動力,進入冬眠,開始會留意其他野。

海上活動,水上活動比較危險,要多留意,自己命係忌水既人都加倍小心
咁會唔會遲啲又再激烈返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞