【仲謀風水】搞乜野?神秘台越黎越多所謂風水,但無樣係真!

555 回覆
88 Like 46 Dislike
如果想買啲火/土既野戴 係咪亂買就得

定要睇埋條命
係 你點知的
仲成日顧住遷就人自己吃虧

同埋順序係 時 日 月 年
無加到唔好意思
高瘦就唔算,唔過160中等身材
細個就多啲長輩錫既但大左又唔係多朋友個種
想睇多啲,希望大師有時間再指教下
我簡單講下,工作運係都ok ,老公都ok,係小心卯年,會搞到好多工作,男女關係會有好多是非,嚴重既有生命危險
試下顏色先
你做打工仔,就差d啦,你試下行另一條路,做part time 大王 ,搞個freelance 集團,行特別既工作
係咪得紅同啡
請問適合邊類型嘅工作?
我而家離工作運ok同有老公都好大距離
姐係適合做自僱人士或創業?....
用流年來計流年就可以了,小限無理
唔該晒
水旺木漂如浮萍.
即係適合屬土定係屬土嘅工作?
岩岩只係睇你比個八字姐, 無開盤

過埋呢幾年啦, 2026 開始就好. 會穩定D
土 是對的. 用 土火.
心情, 唔洗咁執著. 唔洗亂諗野, 多愁善感
人都要放開D 太完美主義 唔就人, 霸道.

有大過你嘅兄/姐? 阿哥?
周圍嘅人都奉承你?
桃花應該幾多下, 算靚女但唔高?
可唔可以搭單問兩句

壬申年 甲辰月 辛未日 庚寅時

呢兩年想移民/去外國發展的話順唔順利或者呢幾年工作同財運如何
感激
唔該你。
多愁善感講得好啱。
我係大女,桃花接近零,圈子問題,工作地方得女人,奉承都冇乜。
樣算ok,高度中等,唔高唔矮
唔該番你, 呵呵.
上面嗰D多數岩, 下面? 嗰D就比較多花款嘅所以我都有保留
問多樣. 高係165+? 香港出生? 時辰有冇踩界?
高過165叫高,矮過158叫矮,香港出世,時辰踩界,過多幾分鐘就到未時。
請問如果9 運係屬火
咁對於8 字缺火係唔係好啲?
9運係風水上的,不是你的。
如你八字要火,行大運有火先係好。
謝謝仲謀兄
你喺個大運 24 - 34 歲適宜政府工、入大公司打定薪工,官印相生易升職,但唔適宜創業、業績類工種,因為你食傷同財運都唔得

啱啱行新嘅大運,原本個氣 2 個財得返 1 個財,財運女運都係差咗,冇得講嘅

因為成個大運變咗,原本天干好好一氣相生變成官生印剋食傷,個人突然覺得好抑鬱諗嘢負面。

但你問到同女友分手係咪啱,如果論運勢梗係錯,因為你財運女運弱咗之後難搵個新盤,但感情嘅嘢又唔可以純理性咁睇

4/2 - 4/4 財運女運係 ok、8-9 月就最差 (破財)、10, 12, 下年 1 月又 ok,好好把握

官運方面 5, 9-11 差、出年 1 月大壓力,𠵱五個月唔好轉工,其他月份都 ok,睇落 8 月最好(咁如果要轉,一個月內搞掂佢)

另外想改善財運,生活上建議大量用土
一命二運三風水四積陰德五讀書,六名七相八敬神九交貴人十養生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞