【仲謀風水】搞乜野?神秘台越黎越多所謂風水,但無樣係真!

555 回覆
88 Like 46 Dislike
唔該師傅。學到好多野。
如果順住師傅所講,術數呢樣野係咪好難現代化?事關正如你所講,我地係用現代概念去套落去古代嘅野,而我地又好難知道古代究竟套曆法係點,搞搞下好多都係秘傳,秘秘下又可能已經變晒質
師兄有無興趣睇睇以下八字?

庚丙庚已
寅午午巳

其他人點算命我就唔評論啦,但術數無話現唔現代化,古代既人同現代既人追求既大概都相似,只係現代醫學發達d,無咁易死,所以算命時都會作調整。而家生仔亦無以前咁多個。去得算命問既來來去去都係嗰幾樣,無乜分別。
就咁睇,身旺冇制,丙火生於盛夏,家冇祖業,屋企人都好辛苦咁先幫到你,好在你有用神己土幫你洩火,再生財,你都聰明,靠創意,想法,搵錢,但今年庚子年,小心子午沖,屋企可能會出事,有女朋友好易會分手
你所指用電腦算命?電腦冇考慮命主既出身環境,只係好general 咁算,就算市面上既書,都左抄右抄,對同錯都有,如果冇跟師傅學,根本分唔到出來。
師傅增我兩句可以嗎

年 己未
月 戊辰
日己酉
時 乙丑

請問事業,今年有無機會晉升

謝謝
請教師傅,紫微斗數入面小限同流年嘅分別係咩?例如我庚子年,小限命宮在午,流年卻仲宮在子,明明都係講緊一年嘅事,點解宮位會唔同?
一定唔會用木火啦,丙火已經咁旺,仲用木火來加旺,即係想死快D ,你想下夏天丙火,坐又係火,又有木生你,已經好旺,用水就會好似煲爉咁,得土可幫你洩,你個人應該好熱情,好易同人做朋友,會識到好多人,你睇下大行運,有冇土,只係得辰同丑年會好,戌同未年就唔太好了,試下搵一d 興趣之後用來搵錢
好在庚同己都夠力,你就真係搵下興趣,想多d搵錢方法,來應驗傷官生財,但有錢之後,都要小心兄弟姊妹劫財
屋企如果有細佬妹,家人照顧佢地多過你,或者細佬妹/後輩叻過你?對嗎?
係呀
之前掛左隻老鼠一齊番喇
今年搵唔搵到錢?
你睇下有冇行葵水運,可能會好少少
即係依家都係麻麻地?
叻既只會身邊既人,做大公司 平平凡凡 咁過
識男仔,都會追你朋友多過追你,工作既,升都升你隔離先都唔升你先
立春
咁我事業應該點做好
做個普通打工仔,學下一門手藝興趣,咁都會幫下你,因為你八字點都旺個丁先
咩叫旺個丁先? 咁係咪唔可以創業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞