【仲謀風水】搞乜野?神秘台越黎越多所謂風水,但無樣係真!

537 回覆
87 Like 44 Dislike
又話10月先係最差?
仲以為11月會好d........唉...
辛苦晒你
而家係農曆10月呀
對於被捕人仕,風水玄學上都有d野可以做既。在日子上,有一日叫『天赦日』,呢日係古人認為大赦天下的日子, 冤獄可以昭雪既日子,等我找返邊幾日,因為唔係好多日。
風水上,首先都要知道自己間屋既風水先,有兩樣野要搞清楚,第一樣係屋既坐向,起出黎飛星盤,飛星既組合。第二樣係自己既命卦。如果自己既命卦同一d飛星組合唔好,就會有事發生。例如25,67,46,34等等,呢d出事率比較高。
風水上關於官司,官非既星係六白武曲星,呢粒6星亦代表武力,威權,老人,男主人,白色。本來係好好既星,如果出現不好的飛星組合,黎如625,634,命卦+46,都會受官非所困擾。
最差既組合係命卦+25,二黑巨門星加五黃廉貞星,兩星都屬土,代表災禍,意外,困擾,壓力,傷亡,疾病。其本上任何命卦搭上都無好結果,只是睇程度深淺不同。係必須要想辦法化解。
風水太深入都無人明。因大家接觸既都係咩蛇陣,心經簡林,大鵬金翅鳥,蛇矇,外型似乜就唔好既風水,路又係蛇,鐵路又係蛇,香港咁多路仆硬街啦。
睇大多內容農場既風水文章,久而久之,又再發展一套所謂風水,真正風水根本要配合好多野,唔好人講你又講,人信你又信,知識改變命運,學習就係裝備自己。
黎緊既天赦日
23Nov2019,
22Jan2020,
5Feb2020,
5Apr2020,
20Jun2020,
2Sep2020,
1Nov2020,
17Nov2020
天赦日可以做乜野?其實好多野都得,如有宗教信仰,呢日可以拜神,向主祈禱。無宗教信仰既呢日上庭,過堂會好d。睇吓就不到呢日。簡單既可以清潔間屋,(由屋既財位開始做)。因為相傳呢日百無禁忌,可以做多d野。如果一路都溝唔到女,呢日都可做清潔,話唔定有好事會發生。不過呢d都睇個個人不同,個個人都有命,所以一萬個人係呢日做相同既事,所得既程度都個個不同。
有無入門級嘅書可以介紹下?
可以去圖書館睇吓玄空既入門書,不過當中都好多問題,而初學者未必可分辨,從點樣起個飛星盤學起。或者上網搵吓我寫既野,(包括我自己網頁同幾個關聯網頁)但要認真學真係無人教既係好難學到,我都學咗十幾年,都仲有大把野要學。
每一個個人既改變就可以改變大環境
其實人人都想改變,好多野都不是天跌落黎,所以
其實人人都想改變,好多野都不是天跌落黎的,所以先要去爭取。
多謝
搵日去睇下書下自己有無興趣先
出年點
出年都唔睇好
好多人話出年仲嚴重
諗吓都知,今年都搞唔掂,去到出年會好返晒咩?
就算搞掂都係餘波未了。
想問下仲謀巴,係咪過左新曆十一月二十六號,踏入農曆十一月情況會好轉DD?
前日去黃大仙求簽
佢叫我農歷10月12月都要小心官非同小人
係咪姐係10月同12月個情況都係咁差
準備離開香港 再咁落去自己命都無
今個月是最黑暗的,成個月,去到12月7.今日到而家都覺得好心痛,我上面都講左唔知會發生咩事,希望大家平安
黃大仙幫你解決個人問題,咁你留意吓
應驗了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞