【仲謀風水】搞乜野?神秘台越黎越多所謂風水,但無樣係真!

555 回覆
88 Like 46 Dislike
識就唔難既
智力正常,有自學能力
500有找買番幾本厚裝既術數書,
背曬佢、融會貫通曬就輕易超越你既水平啦。
難睇啦,又無講男女,男女睇既野有分別。
砍掉又唔洗,用唔用到睇埋大運流年配合,都唔洗乞食既。配得好直頭掂啦,八字既野,爭小小就天同地比,所以無得就咁講
有病方為貴,無傷不是奇

不過未發就病死咗另計
太多人誤解風水
而且知命改命好重要
你咁講得好明顯就係唔識,連買本書睇都未開始過。如果睇書學會學得叻既話,通街都係大師啦,洗乜係度問?
我都經歷過呢個階段,我初初就係唔信風水命理,諗住踢爆d神棍先去睇書同學習,睇既書亦不在小數。不過唔好講現代人出既書,古人出既書都唔會明點算,算命初階係學到野,但實際算命係無可能會識。
你可以試下,歡迎超越我既水平。
不如咁講
你講得出咁樣即係你水平好低
對術數既究求,
某程度上係對生命解讀既追求。

術數只係一個工具但唔係全部。
你既世界同水平只有書本上既知識,
對生命既解讀仲有好多方法。

例如: 計天數、神通等等

可憐蟲,咁膚淺仲學人開班
係喎,抱歉,係男命

我自己呢段八字聽過好多種版本,答案都差天共地
我自己初學研究,睇個格局又唔肯定係咪堆雜奇格之一
希望仲謀兄可以贈幾句指點下,俾少少方向我
再次感謝仲謀兄
何出此言 可唔可以分享多少少?
PS. 男命
正如好多連登仔信咩蛇陣,根本呢d就唔係風水。風水唔係咁玩,要講巒頭,理氣,命既配合,先係真正既風水,真正風水全部有根據有學理,要計數,要合理。真係唔係咁簡單。
但最慘係嗰d古靈精怪既野,最易入口既野最多信,信個氣氛同感覺,而唔去信結果同理據,其實真係好無知。
改命係有,但信性交轉運嗰d真係弱智到一個點
原來你係玩神通既
我做算命同風水,係學理,講理論,邏輯,常識,經驗。
我無乜野神通,更唔信神通。

得啦,我無乜野同你講了
玩神通,法術,我無乜好說話可以話,大家話不投機
你個地支寅申巳亥都齊,又排得好靚唔沖,其實好好。
不過咁啱呢個運行寅,又再合亥,個己土又大力咗,所以呢年會好多工作上既混亂,過幾年36歲行癸水開始就唔同晒,到時會好順利,更上一層樓。
創業到時先,唔洗太急。
風水係科學 係大數據 仲有加埋好多法則去run出嚟
啲古靈精怪嘢易入口, 啲人易信, 我覺得係同邪教差不多道理
都係食死咗好多人心入面個缺口 命中咗人性弱點所以咁易有人信
我無玩神通法術,我咁大篇文字,
你執重兩個字,你理解能力都幾低。

你話講邏輯仲on9,
本身術數既前設就係假設之前,
天地分陰陽五行,
呢個前設之下,
術數係推論出黎既產品。

無知係可怕,懶醒既人仲討厭。

利申我讀哲學既,師傅你口才咁差
仲出黎呃飯食會唔會考慮進修下先。
神棍
你喜歡啦,又無叫你學,你講到你好識,又好有把炮超越我水平,我都無所謂,大把人叻過我,多你一個我咪恭喜你囉
我對命理解讀好簡單直接,人地黎算命,想知乜野,例如搵唔搵到錢,溝唔溝到女,我就用佢既八字風水等等既表現既講出黎,想改既都可以教佢點去改。全部都係有根有據。我出呢個post都唔係要幫人算命,只係見到好多所謂風水有問題先講吓。

我口才差唔差都關你事,我理解能力高低都唔關你事,你話我呃飯食係神棍只係你自己諗出黎,強加係我身上,你出發點已經係有問題,我亦唔洗理你。明眼人睇得出來龍去脈,同你嘈都有失身份。

係你自己話有另外方法,例如: 計天數、神通等等。即係你認同呢方面,但我既風水命理係無神通,所以己經唔洗講。你讀哲學就好巴閉?就算你PHD都唔代表乜野,其他人亦都睇得出你無知。

我點講風水命理又關你咩事呢?你係讀哲學我就怕你?就可以阻住我?呢度討論區,話野有冇point大家自行決定,上面咁多命例,你咪用你哲學去解釋吓囉,睇吓人地幾時發達,幾時結婚。不過你唔識就咪亂講啦,真係懶醒既人最討厭。
以後都唔會打咁多字答無聊挑戰,浪費光陰時間,仲有大把有意義既事去做。
少年 睇你都係理解唔到我講咩
水平太低了
情緒波動解決唔到問題
只會反映你層次低到同地上掙扎既蛆蟲一樣。

可憐
討論精彩,留名學習,此帖必火!
你仲不知所謂
成日係到扮高人,
又話有人出錢買你套術數系統、
又話俾錢你唔好爆咩鐵板神算。

重點,
見你吹左幾年水
師兄收到錢未。
我想知讀哲學既人係咪會否定成個中國哲學-玄學呢
你點定義邏輯呢?
係咪一d你唔認知既野就冇邏輯可言?
而且你知不知陰陽五行其實係基於咩黎既呢

我都唔認同呢個宇宙既事物可以用玄學解釋得曬 但都有好多值得學習既地方 唔需要全盤否定
先回應你最後一點啦。
我係純粹覺得樓主係到懶醒,
但內容空洞無物無內容,
當俾人拆穿就好似智障咁發脾氣。

我無否定玄學同否定中國式既哲學。

我都相信一點,
即使你唔了解消化系統既運作,
但佢都依然係身體入面運作。

我態度係覺得唔應該排斥任何學說,
只係針對人,唔係針對事。

針對係目前連登好多懶醒既 [高人]
光說不練就係呢d人,講野無point又周圍吠。
你都知自己on9呢
睇果幾本濕9書之後就扮大師

你自己都係睇書學
憑咩話其他人自學完無你咁叻

同埋你又無接觸過法術 神通
又就講到呢方面既都係神棍

你開D 9班賺錢
又賺錢幫人算命 憑咩?
憑你面皮厚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞