[IOS/AN] 少女前線 槍娘[7]

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

《少女前線》是由雲母組獨立研發,數字天空代理發行的國人原創二次元槍娘養成戰術手遊。借鑑了戰棋類遊戲的思路,重新設計出了一套戰棋規則以滿足移動端的遊戲體驗。
遊戲片段:http://bit.ly/2kWiv8F

中國服IOS: http://apple.co/2kVyJiq
台服IOS: http://apple.co/2kVD4lB
中國服ANDRIOID: https://lnk0.com/tINNVp
台服ANDROID: http://bit.ly/2kVlQVx

巴哈有各種詳細教學及攻略供新手參考,包括基本知識、練lv地圖、槍嘅評級等等,建議各位新手可以先睇一睇,有唔明再係到問/進行體檢
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31406&snA=210&tnum=4

<em>Q&A</em>
Q: 台服同中國服有乜分別?
A: 中國服作為原始服,活動同更新都比台服快,派福利比較多,課金都比較平,可以”反和諧”,等老婆可以著少件衫唔洗咁焗
台服最大好處係繁體中文,而且下載同更新都唔洗煩轉區問題

Q: 整槍要我入資源數量,應該入幾多好?
A: 輸入唔同嘅閾值,可以提高整出指定類型嘅槍嘅機會率,如果冇指定想要既類形 建議430 430 430 230 (主要出AR/RF/SMG,係新手前期比較需要嘅槍種)

其他指定類形建議閾值為下:(順序為人力 彈藥 口糧 零件)
手槍(HG) 130 130 130 30
步槍(RF) 400 30 400 30 或 400 91 400 30
突擊步槍(AR) 30 400 400 30 或 91 400 400 30
衝鋒槍(SMG) 400 400 30 30
仲有手槍(HG)機槍(MG),但新手唔建議造/練住,如果有興趣,可以係巴哈搜尋標題:
閥值公式 搵得到,仲有各種其他整槍同裝備嘅閾值參考

最後奉勸各位新手

Q: 槍娘星數代表咩?高星係咪一定勁?點知邊把槍要留,邊把槍要拆?
A: 星數只代表稀有值,與實力並不直接掛勾,亦都受到系統平衡更新影響,所以出現”偽五星戰渣”同”三星戰神”等講法

非五星戰神推介以下槍娘都有同五星搶MVP既潛能 / 強大輔助能力
步槍(RF) M14 SVD
突擊步槍(AR) TAR-21 G36 FNC
衝鋒槍(SMG) UMP姊妹 PP90 司登MK2 蠍式
手槍(HG) PPK 馬卡洛夫 92式
機槍(MG) M2HB

以上係非洲人冇五星槍用時既次級代替品

關於其他槍娘嘅評價,可以係以下網址參考,大部份都係正確
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31406&snA=119&tnum=9

Q: 完成過關有金章,有咩用?
A: 儲齊30個金章,可以開放重型建造,係目前霰彈槍(SG)既主要入手途徑(台版目前尚未開放重建同SG。每一關金星嘅條件都唔同,可以係開始作戰前,係左上角嘅戰場說明參考。

Q: 擺陣同每隊槍種應該點分佈?
A: 其實冇限制,但目前最多人使用又方便新手既陣,分別有:
2RF 1AR 2SMG 或 2AR 1RF 2SMG (雙坦F型陣 或 C型陣),
排法如下(1 4 7號位為3隻輸出(AR及RF),根據自身光環排位):

1 - SMG(主坦) - □ 或 1 - SMG(副坦) - □
4 - □ - □      4 - SMG(主坦) - □
7 - SMG(副坦) - □   7 - □ - □

中國服反和諧教學
人形製造->配方用全666資源->熄遊戲再開->會彈出提示叫你下載一個幾十MB既更新
想知係咪成功左 最簡單方法就係去圖鑑睇NO.92係著緊身(和諧)衫定BRA(反和諧成功)
此方法暫時唔確定仲用唔用到

中國服IOS 香港信用卡課金:
首先準備一個”香港”APPLE ID,係設定->ITUNES與APP STORE按自己ID->檢視ID>更改國家或地區->中國(付款方式揀銀行卡)->用呢個ID下載一次隻遊戲
重複以上紅字步驟 改返APPLE ID去香港區 就可以係遊戲入面直接用香港信用卡課金

部分槍娘花名 主要揀多人討論 / 多人叫 / 我自己有既去講住先
KAR98k =德皇
李·恩菲爾德=英皇
WA2000=白色相簿
PTRD=南半球

FNC =朱古力
G36 =女僕長
G11 =響/睡神
HK416=歐痛

Vector=V衝
PP90=蘭子

內格夫 / 內蓋夫=夕立
經主線劇情得到既特定隊員=AR小隊

大家都想奶嘅G41

3月新槍SSG69
..............細標題呢
sorry囉
真係抽左好耐先中到

做乜更新完會咁嫁

..............細標題呢

諗唔到索性唔打
【魔方行動+ CUBE OPERATION PLUS】 最新情報!!!!! LATEST INFORMATION
指揮官們大家好,今天為大家帶來的是魔方行動plus的最新情報!
除了原本的四個關卡,本次活動新增了PLUS章的四個活動關卡,每個關卡突破后,都將獲得一定獎勵,銜尾蛇elite也將在PLUS章登場
在2-1和2-2關卡中,還將掉落常規地圖前五章夜戰的專屬裝備,另有Five-seveN首次加入活動掉落。
詳情請看圖片哦!
1-1: 16LAB紅外指示器
1-2: SPP-1
1-3: 16LAB次口徑穿甲彈
1-4: OTs-14
2-1: 校準點卷 200*
2-2: 家具 暗夜魔方
2-3: 採購幣 200*
2-4: 作戰勳章

Cc又玩碧藍 又玩fgo 玩埋少前 夠唔夠時間

hea 玩 is ok

hea 玩 is ok

少女前線 很休閒的

hea 玩 is ok

少女前線 很休閒的

由朝早5點打到而家
新手有個問題一問

依家用緊M16做坦刷0-2,巴哈話9甲以上可以做到3~5場先修一次,但我抽黎抽去都係得6甲,校準最盡出到8甲 係要再瘋狂校準定6甲係校唔到9~11嘅甲?
新手有個問題一問

依家用緊M16做坦刷0-2,巴哈話9甲以上可以做到3~5場先修一次,但我抽黎抽去都係得6甲,校準最盡出到8甲 係要再瘋狂校準定6甲係校唔到9~11嘅甲?

我俾條式你抽

151 10 151 151

7%機率中金甲
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

我係用緊依條 五十幾造了
抽出黎都可以有9甲或以上?
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

校滿+9

校滿強滿+11

我唔記得最初幾多
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

你唔係校4星下嘛????
要11甲:
金校滿和+10
不過我+7就推佢出去食子彈了
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

要11甲:
金校滿和+10

校5星啊 校黎校去都係6~8火都黎
即係我校到8再強滿都可以過9?
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

要11甲:
金校滿和+10

你自己睇啦100%
(一次就校滿 )
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

要11甲:
金校滿和+10

你自己睇啦100%
(一次就校滿 )

屌佢我出左三次都係+6甲-2迴,之後較黎較去,較到由第一日玩直到今日嘅卷用晒,最多都係+8
魔方活動
我呢個玩得兩個禮拜既新手都唔知可以過到邊
夏活新關卡既通關獎勵都冇乜大作用

新手只要打過E4就ok

至於撈Five-seveN既重任就交俾我
發覺肝唔夠 到而家都係得一隊83
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

要11甲:
金校滿和+10

你自己睇啦100%
(一次就校滿 )

屌佢我出左三次都係+6甲-2迴,之後較黎較去,較到由第一日玩直到今日嘅卷用晒,最多都係+8

+8唔係100%? 唔記得
新手有個問題一問

我俾條式你抽

7%機率中金甲

要11甲:
金校滿和+10

你自己睇啦100%
(一次就校滿 )

其實最高應該係+8 我護甲校到100% 係+8
要MAX係要校埋迴避
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞