iPhone 11 Pro/Pro Max 討論區(9)

633 回覆
1 Like 2 Dislike
13.3好似幾食電下
第一次發現新機搖幾下開關制有聲
以為iphone5/6獨有
iOS 13.3點解開咗Auto-Brightness之後 仲可以俾用家manual去改變屏幕光暗?

唔係應該要disable咩?

定其實係Auto-Brightness仲可以手動改threshold?

仲有個Auto-Brightness係唔係有bug 有好暗嘅情況下 個screen會太過暗 好難睇野 睇字好辛苦

是否同hysteresis有關係?

8plus轉11pro
覺得face id解鎖快到痴線
向上拉轉apps又好方便
請問有無巴打係lock screen既時候 右上角拉唔到個控制中心落黎?
屌 我要用左faceid 入左home screen 拉到落黎
唔撚係壞左呀 用左個幾月
allow access when locked有無剔ctrl center呀

Thanks 巴打 9已on
唔可以,就算FiLMiC Pro都只可以4K30fps或以下先得。
用第5個月舊電終於由100%跌到99
same here
跌到咁上下咪換電囉,點解要咁辛苦就住用?
同樣第5個月 仲係100%
車, 你遲D 咪同我地一9樣, 唔通你成世都keep 住自己係處咩
想問下有冇巴打WhatsApp Backup停左喺5%到?

同埋有冇經常輕機?我打得快幾隻字都會輕
Same here x3
屌 我都有咁嘅情況
whatsapp/ tg 一打字就會畫面freeze 左,過半分鐘先可以正常返
用緊kaiboard,但換返原生輸入都係唔得
已洗機reset, 都係咁
ios 係最新,啲apps 都係最新

上網又唔多有人講
岩岩發現有個朋友用緊11 pro 都有呢個問題
我係用緊11 pro max
我另一部iPhone X 係完全無呢個問題
99%
其實有辦法嘅
咁你部電話見到99至97%嘅時候
你去Apple Store買一部新就可以解決
保證有效唔得嘅話我切J

Pro max 反光問題係咪冇得搞?
我都成日輕機 通常都係用whatsapp 果陣
勁煩
whatsapp 同tg 都會
我覺得問題係打字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞