iPhone 11 Pro/Pro Max 討論區(9)

633 回覆
1 Like 2 Dislike
我意思係收機$5000,補$6000,唔係$7000
我換左
電量好大分別
98啦
有無人部11 pro 背面塊玻璃禁落去有”吱吱”聲
仲係100
如果平時好多機會差倒電 我就唔覺有太大需要換pro max
Pro max用a13係慳電d既 而且用大電
deep fusion一定要A13先有 (雖然聞相幾正下 不過同我用部a73影都係有距離)
係多個超廣角 不過影d相個質素就

只不過下年換12果時 Xs max個收機價係幾多好難講
12都幾大機會用番高通moden 有埋5g
得4g用Intel既Xs max就唔知收幾多
當然11都係 到時大陸都主力sale 5g機
究竟大陸人要5g定iPhone到時先知

我就用開Samsung note 9轉Pro max
而且我唔睇好香港5g 部pro max預左用兩年
一部出左兩年既機 唔好期望個回收價

錢唔係問題可以唔洗睇
頭水11pro max 仲係100%
今次打算用到壞
雖然上次都咁講
跌1% 都上黎呻
唔好用啦唔用就唔會跌
10%先差太低,我通常30%就差,頂到盡20%,低過20%就唔會開機用

果日就冇
但呢個係岩岩cap嘅
減左一開始果50分鐘 即係今日我screen on 左7個鐘 但我仲有50%電
照推論我可以screen on 12個鐘左右先冇電
Screen on到12個鐘就一定頂到24個鐘唔差電
用咩app 多 唔打機?
屌佢鏡頭入塵,唔撚理佢
我部11pro每日都自動restart7-8次,請問你地有相同情況嗎?
Pro max從未自動restart過
99%
用左一個月
Fb youtube lihkg wtsapp chrome
唔打機
我覺得係關我跟足晒啲慳電setting+我用主色係黑wallpaper+dark mode事
想問邊度出聖誕優惠 買iPhone 11 pro max 256gb 抵啲? 想買返2部
我都係跌咗1%
你地部機係咪都係一較左60格,無論4K定HD,如果你一開始就用最tele果個鏡頭拍片,係咪都zoom out唔到去最wide果個鏡頭? 佢lock左唔比我zoom out到最wide果個鏡
暫時smartone eps 價抵又送戲飛,不過好似要客戶先有優惠
https://www.smartone.com/tc/mobile_and_price_plans/offer_detail/smartone-x-eps-merry-giftmas/3624/
off topic 新手請問iPhone 11 mon , 影相是否偏黃。有冇解決方法thanks
wide angle偏黃
先攪清楚件事

到底係本身個mon黃? 定係相機鏡頭sensor(s)有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞